– Skal se på saken på nytt

Utlendingsnemnda utsetter utsendelsen av japanske Takako (83)

Utlendingsnemnda besluttet i utgangspunktet at 83 år gamle Takako Ellefsen måtte reise tilbake til Japan innen 28. desember, til tross for at hun har vært gift med en nordmann i 46 år. (Foto: Cornelius Poppe/NTB.)
Utlendingsnemnda besluttet i utgangspunktet at 83 år gamle Takako Ellefsen måtte reise tilbake til Japan innen 28. desember, til tross for at hun har vært gift med en nordmann i 46 år. (Foto: Cornelius Poppe/NTB.)
Utlendingsnemnda (Une) vil behandle saken til Takako Ellefsen (83) på nytt, melder VG. Dermed blir ikke den japanske enken med bånd til Norge sendt ut 4. juledag likevel.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Utlendingsnemnda (Une) vil behandle saken til Takako Ellefsen (83) på nytt, melder VG. Dermed blir ikke den japanske enken med bånd til Norge sendt ut 4. juledag likevel.

Utlendingsnemnda besluttet i utgangspunktet at 83 år gamle Takako Ellefsen måtte reise tilbake til Japan innen 28. desember, til tross for at hun har vært gift med en nordmann i 46 år.

Karsten Ellefsen var sjømann i utenriksfart før en lang karriere i Det Norske Veritas. Han døde av kreft i 2009. Hans japanske enke ønsker å bo hos datteren i Stavanger og bli gravlagt ved sin manns side når den tid kommer.

Fordi ekteparet bodde i utlandet i mange år, slo Utlendingsdirektoratet (UDI) imidlertid fast at Takako ikke oppfyller kravene for oppholdstillatelse. Hun fikk avslag på søknaden om opphold i Norge, fordi hun ikke har heldekkende sykeforsikring, og fikk frist for å forlate Norge fjerde juledag.

Nå har Une besluttet å utsette iverksettelsen av vedtaket til et nytt vedtak foreligger i saken, omkring månedsskiftet januar-februar.

Annonse

– Frem til dette tidspunktet oppholder Takako seg lovlig i Norge, opplyser hennes advokat Alexander Nyheim Jenssen.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar