Saken oppdateres

Ber om flere års fengsel for grottefest-arrangører

«Festlokalene» på St.hanshaugen i Oslo. (Foto: Presse.)
«Festlokalene» på St.hanshaugen i Oslo. (Foto: Presse.)
Aktor ber om nesten tre års fengsel for arrangørene av bunkerfesten i Oslo.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Aktor ber om nesten tre års fengsel for arrangørene av bunkerfesten i Oslo

Aktor i saken, statsadvokat Daniel Sollie, ber om to år og åtte måneders fengsel for én av mennene og to og et halvt år for den andre, skriver Aftenposten.

Sollie sa i sin prosedyre at det bare var flaks at ingen omkom på festen.

To av festdeltakerne ble alvorlig skadd etter å ha pustet inn kullos fra dieselaggregatet som genererte strøm til festen.

Minst 200 personer var invitert på den ulovlige ravefesten, som ble holdt i en avstengt og sanert bunker på St. Hanshaugen i Oslo. Minst 100 personer deltok, ifølge tiltalen.

Annonse

Da nødetatene rykket ut natt til 30. august 2020, lå det flere bevisstløse personer utenfor fjellanlegget på St. Hanshaugen.

Mennene har erkjent delvis straffskyld for grove brudd på brann- og eksplosjonsloven, men har sagt seg ikke skyldig i å ha forårsaket kullosforgiftning.

De to mennene står tiltalt for fire punkter:

· For å uaktsomt ha forårsaket forgiftning som medførte allmenn fare for liv eller helse.

· For uaktsomt å ha voldt betydelig skade på en annens kropp eller helse.

· For graverende brudd på brann- og eksplosjonsvernloven.

· For å ha skaffet seg uberettiget adgang til annens hus eller annet sted som ikke er offentlig tilgjengelig.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar