– Enige med etterkommere

Richmond fjerner siste offentlige monument fra konføderasjonen

Statuen av general A.P. Hill har vært mer vrien å få fjernet ettersom levningene hans ligger begravet under monumentet. (Foto: AP Photo/John C. Clark.)
Statuen av general A.P. Hill har vært mer vrien å få fjernet ettersom levningene hans ligger begravet under monumentet. (Foto: AP Photo/John C. Clark.)
Richmond, som var hovedstaden i konføderasjonen i det meste av borgerkrigen i USA, fjerner det siste offentlige monumentet fra den tiden.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Richmond, som var hovedstaden i konføderasjonen i det meste av borgerkrigen i USA, fjerner det siste offentlige monumentet fra den tiden.

Byen fjernet de andre monumentene i kjølvannet av demonstrasjonene som oppsto etter politidrapet på George Floyd i juni 2020.

Statuen av general A.P. Hill har vært mer vrien å få fjernet ettersom levningene hans ligger begravet under monumentet.

Mandag startet arbeidet med å fjerne det som er det siste monumentet fra konføderasjonen i Richmond.

Det skjer etter at advokatene for Hills indirekte etterkommere i september ble enige om at levningene hans skulle flyttes til en kirkegård i Culpeper, nær der han ble født.

Annonse

Statuen vil bli gitt til Black History Museum og Cultural Center of Virginia.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar