Gir penger til gjenoppbygging

Slår et slag for korpsene

Korpsentusiast og kulturminister Anette Trettebergstuen. (Foto: Javad Parsa/NTB.)
Korpsentusiast og kulturminister Anette Trettebergstuen. (Foto: Javad Parsa/NTB.)
Kulturminister Anette Trettebergstuen gir nye millioner til korps, for å bygge opp miljøet etter pandemien.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Kulturminister Anette Trettebergstuen gir millioner til korps.

3.000 barn sluttet i korps under pandemien.

Det er omtrent ti prosent av skolekorpsmusikanter og drillere, informerer Kulturdepartementet i en pressemelding.

Nå vil kulturminister Anette Trettebergstuen ta grep.

– Dette er miljøer vi må ta vare på og styrke, og vi vet at det er behov for å løfte korpsene i etterkant av pandemien, og da er disse pengene en håndsrekning til korpsbevegelsen, sier Trettebergstuen.

Annonse

Flere er på vei tilbake, men korpsene trenger et ekstra løft, ifølge departementet.

– Vi vil legge til rette for at alle barn kan delta i korps, sier Trettebergstuen, og fortsetter:

– Korpsene er viktige møteplasser som aktiviserer mange i Norge, men de opplever alvorlige konsekvenser etter pandemien.

Nå gir regjeringen millioner kroner til gjenoppbygging av korpsmiljøet.

Departementet forteller at i forbindelse med fordelingen av restmidler fra Norsk Tippings overskudd til kulturformål, får Norges musikkorpsforbund (NMF) 1,5 millioner kroner.

NMF har som oppgave å legge til rette for at hvert enkelt korps skal styrkes. De forvalter også Instrumentfondet, en støtteordning for skolekorps til instrumentinnkjøp.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar