Syv år siden terrorangrepet

Charlie Hebdo-redaktør til Oslo for å holde foredrag

Sjefredaktør Gerard Biard deltar i en åpen samtale om ytringsfrihet under Arendalsuka. (Foto: Tor Erik Schrøder/NTB.)
Sjefredaktør Gerard Biard deltar i en åpen samtale om ytringsfrihet under Arendalsuka. (Foto: Tor Erik Schrøder/NTB.)
Redaktør for det franske satiremagasinet Charlie Hebdo kommer til Oslo for å for å holde det første Øverland-foredraget.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Redaktør for det franske satiremagasinet Charlie Hebdo kommer til Oslo for å for å holde det første Øverland-foredraget.

– Vi er svært fornøyde med å ha fått Gérard Biard til Norge og håper foredraget kan bidra til å skape mer forståelse for ytringsfrihet, toleranse og liberale verdier, sier generalsekretær Trond Enger i Human-Etisk Forbund.

I 2015 ble magasinets redaksjon rammet av et terrorangrep etter å ha trykket tegninger av profeten Muhammed. Fire ansatte mistet livet under angrepet.

Øverland-foredraget blir arrangert for å minnes og hedre Arnulf Øverlands eget foredrag, «Kristendommen, den tiende landeplage». Foredraget ble holdt i Det Norske Studentersamfund i 1933 og vakte stor forargelse.

– Arnulf Øverland var en av medstifterne av Human-Etisk Forbund i 1956. Poeten og forfatteren jobbet for fremveksten av de liberale, pluralistiske verdiene i forbundet, sier Enger.

Annonse

Det første foredraget holdes på 90-årsdagen for Øverlands foredrag, den 21. januar 2023, klokken 11.00 på Gamle Deichman i Oslo.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar