– Innføres med umiddelbar virkning

Munchmuseet med gratis inngang for de under 18 – og på ny for organiserte kunstnere

– Vi ønsker å senke terskelen for de unge til å besøke oss, og med et gratis tilbud som nå gjelder helt opp til 18 år, har vi stor tro på at enda flere tar turen til Munch. Endringen gjelder med umiddelbar virkning, og vi håper å se så mange som mulig på museet i julen, sier direktør Tone Hansen. (Foto: Berit Roald/NTB.)
– Vi ønsker å senke terskelen for de unge til å besøke oss, og med et gratis tilbud som nå gjelder helt opp til 18 år, har vi stor tro på at enda flere tar turen til Munch. Endringen gjelder med umiddelbar virkning, og vi håper å se så mange som mulig på museet i julen, sier direktør Tone Hansen. (Foto: Berit Roald/NTB.)
Ordningen med gratis inngang for organiserte kunstenere ble først ikke videreført på det nye Munch-museet, som nå gjeninnfører ordningen. Unge under 18 får også gratis inngang.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Munchmuseet med gratis inngang for de under 18 – og på ny for organiserte kunstnere

– Vi ønsker å senke terskelen for de unge til å besøke oss, og med et gratis tilbud som nå gjelder helt opp til 18 år, har vi stor tro på at enda flere tar turen til Munch. Endringen gjelder med umiddelbar virkning, og vi håper å se så mange som mulig på museet i julen, sier direktør Tone Hansen.

Også kunstnere som er organisert i ulike kunstnerorganisasjoner får slippe inn i Munch gratis igjen, siden museet nå gjeninnfører denne ordningen. Det skapte reaksjoner i vår da det viste seg at ordningen ikke var videreført på det nye museet.

Museet viser til stor suksess med gratis inngang for alle hver onsdag etter klokken seks, et tilbud som vil opprettholdes i 2023. Og for dem som må punge ut, vil billettprisene bli liggende på dagens nivå, som er 160 kroner.

De lange åpningstidene fra 10 til 21 fra onsdag til søndag vil også opprettholdes, avrunder museet – som i 2022 er besøkt av 1,5 millioner.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar