– Prioriterer fornying i festivalfeltet

Rekordmange musikkfestivaler i 2023

Et smekkfullt Øyafestivalen i sommer. Nå får de store konkurranse av de små. (Foto: Aurora Henni Krogh.)
Et smekkfullt Øyafestivalen i sommer. Nå får de store konkurranse av de små. (Foto: Aurora Henni Krogh.)
187 musikkfestivaler over hele landet neste år får til sammen 175,3 millioner kroner i støtte fra Kulturrådet neste år. Det er rekord.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er 187 musikkfestivaler over hele landet neste år får til sammen 175,3 millioner kroner i støtte fra Kulturrådet neste år. Det er rekord.

– Det er rekordmange festivaler som både søker og er gitt tilskudd. I tråd med Kulturrådets strategi har utvalget prioritert et økt mangfold og fornying i festivalfeltet og gitt 24 nye festivaler tilskudd på ordningen, skriver Ivar Chelsom Vogt, leder av Kulturrådets musikkutvalg for arrangør- og festivalstøtte, i en pressemelding.

Blant de nye festivalene som får tilskudd, er Jungelfest i Bergen, Eddemannak i Varangerbotn, Balkanfest i Trondheim, Festspela i Geiranger, Monument Festival i Veggli, PolarJazz i Longyearbyen, Ravnedalen Live i Kristiansand, Odal Rockefestival i Austvatn, Larvik Gitarfestival og GRL PWR FSTVL i Fredrikstad.

Betydning for lokalt kulturliv er svært viktig når Kulturrådets musikkutvalg ser på søknadene. Utvalget ser også etter festivaler som tilrettelegger godt for bærekraft og redusert klimaavtrykk.

242 festivalsøknader er gjennomgått så langt. Med 187 som får tilskudd, blir tildelingsprosenten 77.

Annonse

Vestland er fylket som har fått flest tildelinger med 33 innvilgede søknader.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar