Soner allerede dom på 23 år

Harvey Weinstein funnet skyldig i voldtekt

Etter å ha sittet sammen i ni dager, kom juryen fram til at 70-åringen har gjort seg skyldig i tre tiltalepunkter som gjelder voldtekt, tvungen oralsex og ett tilfelle av seksuell handling mot en ikke navngitt kvinne. (Foto: AP Photo/John Minchillo, File.)
Etter å ha sittet sammen i ni dager, kom juryen fram til at 70-åringen har gjort seg skyldig i tre tiltalepunkter som gjelder voldtekt, tvungen oralsex og ett tilfelle av seksuell handling mot en ikke navngitt kvinne. (Foto: AP Photo/John Minchillo, File.)
En jury i Los Angeles har funnet filmprodusent Harvey Weinstein skyldig i voldtekt og seksuelt overgrep.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er En jury i Los Angeles har funnet filmprodusent Harvey Weinstein skyldig i voldtekt og seksuelt overgrep.

Etter å ha sittet sammen i ni dager, kom juryen fram til at 70-åringen har gjort seg skyldig i tre tiltalepunkter som gjelder voldtekt, tvungen oralsex og ett tilfelle av seksuell handling mot en ikke navngitt kvinne.

Weinstein ble frifunnet for anklager om seksuelt overgrep mot en annen kvinne. Juryen klarte ikke å komme til enighet om de øvrige tiltalepunktene, skriver nyhetsbyrået AP.

– Det er på tide at tiltaltes terrorregime tar slutt. Det er på tide at kongemakeren stilles til ansvar, sa aktor Marlene Martinez i sin prosedyre da rettssaken ble avsluttet.

Blant tiltalepunktene juryen ikke kunne enes om, er anklager fra Jennifer Siebel Newsom, kona til Californias guvernør Gavin Newsom og en annen kvinne.

Annonse

Mangel på tekniske beviser og vitneobservasjoner for overgrep anklagerne sier skjedde mellom 2005 og 2013 gjør at mye av saken hang på forklaringene til de fire kvinnene som var inkludert i tiltalen.

Den en gang så mektige filmprodusenten soner allerede en dom på 23 års fengsel etter at han i New York ble dømt for voldtekt og seksuelt overgrep. Anklagene mot Weinstein kom fram under metoo-avsløringene som for alvor dukket opp fra 2017 og utover.

 

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar