Slottsfjell 2023

– Vi skal lage tidenes beste fest!

Slottsfjells nye nattklubbkonsept, «Natten», er en videreutvikling av den legendariske etterfesten «Kastellnatt». (Foto: Kristoffer Alvarado.)
Slottsfjells nye nattklubbkonsept, «Natten», er en videreutvikling av den legendariske etterfesten «Kastellnatt». (Foto: Kristoffer Alvarado.)
– Vi har mange sterke navn på blokka til neste år, sier bookingsjef Toffen Gunnufsen i Slottsfjell. Lil Nas X, Sondre Justad og Zara Larsson er noen av artistene som allerede har lagt sommerferien til Tønsberg.
Saken er Neste års Slottsfjellfestival arrangeres 12. og 13. juli 2023 – midt i hjertet av Norges fremste sommerby. Nå kan du kjøpe Early Bird-billetter til redusert pris!

Sommeren 2022 startet Slottsfjellfestivalen opp igjen på det nye festivalområdet Kaldnes, midt i Tønsberg sentrum. Det kan ikke sies å ha vært annet enn en triumf for festivalen, som første gang ble arrangert i 2003.

– Vi vil gi folk noe mer enn bare det som skjer rundt om på scenene, og legger til rette for at gjestene våre har det bra på mange plan, sier Toffen, som også har stått bak festivaler som Quart, Hove, Skral og Kadetten.

– Området på Kaldnes fungerte veldig bra for oss, med egen strand, beach club, gigantisk mathall og Norges største nattklubb. Samtidig kunne folk alltid finne et sted å slappe av.

Slottsfjells nye festivalområde på Kaldnes har egen strand, beach club, gigantisk mathall og Norges største nattklubb i de gamle fabrikkhallene. (Foto: Per Christian Hestnæs.)

En liten norsk by i Natten

Selv om det var fire år siden forrige festival, solgte Slottsfjell 2022 ut alle billetter. Festivalen har en kapasitet på 17.000 tilskuere. I tillegg var det som tilsvarer en mindre norsk by, også til stede på klubbkonseptet Natten, med i alt 7.000 besøkende.

Annonse

– Det var flere tusen inne på området alt fra tidlig på dagen. Vi hadde mye forskjellig vær de to dagene, men folk tok det med godt humør. Det var rett og slett flott stemning – og ikke noe trøbbel av noe slag. Til neste sommer blir det også flere sitteplasser, vannstasjoner, toalett og loungeområder, samtidig som vi flytter den tredje scenen inn i telt for en mer intim opplevelse.

Slottsfjell 2022 fant sted midt i uken i fellesferien, og gikk over to dager. Det var tydeligvis en oppskrift som gikk godt hjem hos mange.

– Vi vil at gjestene våre skal fylle på med musikk og mat, kultur og glede. Vi ser at vi når en bred målgruppe, med en liten overvekt av kvinner.

De fleste var fornøyde med Slottsfjell 2022, og festivalen har lyttet til tilbakemeldinger fra publikum for å gjøre opplevelsen enda bedre i 2023. (Foto: Christian Berg Henry.)

Fornøyde gjester

– Vi har gjort undersøkelser blant publikum, der 95 prosent sier at de var fornøyde med besøket, forteller bookingsjefen.

– Vi skal lytte til ønskene til publikum, og utvikle potensialet enda mer. Området gir mange muligheter og det er bare kreativiteten som setter grenser, samtidig som vi beholder det som fungerer best. Når det gjelder musikken, vil vi levere en bred festival – gjerne med en blanding av kjent og ukjent.

De første artistene til Slottsfjell 2023 har allerede blitt sluppet i forkant av julen. Dette omfatter store artister som Lil Nas X, som har hatt verdenssuksess med låter som «Old Town Road», «Montero» og «Industry Baby».

Lil Nas X, Sondre Justad og Zara Larsson er noen av artistene som blir å se på scenen under Slottsfjell 2023. (Foto: Slottsfjell.)

Både kjent og ukjent

– Vi kommer til å fortsette å røpe nye navn helt frem til mars. Vi har mange store kanoner på lur, og satser på å få på plass rundt 50 artister og DJ-er, med Natten som et ekstra spesielt tilbud. Vi samarbeider også med en del utenlandske festivaler.

– Mange store navn er ikke på plass ennå. Men vi er svært fornøyde med å ha fått med Zara Larsson, som er helt i toppen blant de skandinaviske popartistene. Benson Boone er en ung amerikansk artist som nylig toppet VG-lista, og står spesielt sterkt blant nordmenn. Et annet spennende hiphop-navn er JID.

Også noen av navnene til Natten er nå sluppet. Det dreier seg om britiske James Hype, de italienske house-produsentene Meduza og Bergensrapperen Kamelen.

– Blant andre norske artister kan vi så langt for eksempel trekke frem Sondre Justad og Arif, sier Toffen, som ellers forteller at billettene nå går fort unna. Fomo-billettene forsvant i løpet av et par timer, nå er snart også Early Bird-billettene utsolgt.

– Vi skal lage tidenes beste fest!

Neste års Slottsfjellfestival arrangeres 12. og 13. juli 2023 – midt i hjertet av Norges fremste sommerby. Gå gjerne inn på slottsfjell.no for å få med deg de siste nyhetene.

Ønsker du å kjøpe Early Bird-billetter til redusert pris? Da må du være rask, og klikke her før det bare er festivalpass til normal pris igjen.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar