Savnet skuespillerinne

Filmfans får saksøke etter påstander om villedende trailer

Ana Celia de Armas Caso er en cubansk og spansk skuespillerinne. Hun begynte sin karriere på Cuba og hadde en hovedrolle i det romantiske dramaet Una rosa de Francia. Som 18-åring flyttet hun til Madrid, Spania, og spilte hovedrollen i det populære dramaet El internado i seks sesonger fra 2007 til 2010.
Ana Celia de Armas Caso er en cubansk og spansk skuespillerinne. Hun begynte sin karriere på Cuba og hadde en hovedrolle i det romantiske dramaet Una rosa de Francia. Som 18-åring flyttet hun til Madrid, Spania, og spilte hovedrollen i det populære dramaet El internado i seks sesonger fra 2007 til 2010.
To menn som leide en film etter å ha sett Ana de Armas i traileren, får grønt lys for å saksøke filmskapere etter at scenene hennes var fjernet.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.

De to mennene mener Universal Pictures lurte dem til å leie «Yesterday» på falske premisser. De så skuespiller Ana de Armas i traileren, men i filmen er hun ikke å se.

– Forbrukerne fikk ikke den verdien de ønsket da de leide eller kjøpte filmen, heter det i et gruppesøksmål.

Filmstudioet mener traileren er beskyttet av den grunnlovsfestede ytringsfriheten og krevde derfor at søksmålet ble avvist. Det argumentet godtok ikke retten.

– Til syvende og sist er traileren en reklame laget for å selge filmen ved å gi forbrukerne en forsmak på filmen, heter det i kjennelsen. Dermed må traileren holde seg til markedsføringslovens krav om sannferdighet.

Annonse

Cubanske Ana de Armas har blant annet spilt i Bond-filmen «No Time To Die». Hun hadde i utgangspunktet en rolle i «Yesterday», men var klippet bort i den endelige versjonen. Filmen handler om en musiker som lever i en verden der han er den eneste som husker musikken til The Beatles, og han gjør stor suksess ved å gi ut deres sanger som sine egne.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar