Reiser seg etter pandemien

Halv million kinobesøk i julen

I 2022 ble det solgt 8.763.342 kinobilletter i Norge. Her fra Colosseum kino på Majorstuen i Oslo. (Foto: Terje Bendiksby/NTB.)
I 2022 ble det solgt 8.763.342 kinobilletter i Norge. Her fra Colosseum kino på Majorstuen i Oslo. (Foto: Terje Bendiksby/NTB.)
Det ble solgt 522.090 kinobilletter i julen – en kraftig økning fra pandemiårene, men mindre enn i 2019.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Det ble solgt 522.090 kinobilletter i julen – en kraftig økning fra pandemiårene, men mindre enn i 2019.

Tallene er fra perioden 25. desember til og med 30. desember. I 2020 og 2021 ble det solgt 90.429 og 139.760 billetter i samme periode. Men i 2019, som er siste normalår, var billettsalget på 604.660.

– Dette ble en flott avslutning på kinoåret 2022. Vi var sterke i troen på at vi skulle få en fin kinojul, men dette ble faktisk bedre enn det jeg hadde turt å håpe på, sier administrerende direktør Espen Lundberg Pedersen i bransjeorganisasjonen Film & Kino.

I 2022 ble det solgt 8.763.342 kinobilletter i Norge.

– Dette viser at Kino-Norge er i ferd med å reise seg etter to tøffe pandemi-år for bransjen. Vi er fremdeles ikke der vi skal være, men vi er på god vei mot det nivået vi var på for noen år tilbake, sier Pedersen.

Annonse

Mest sett i Norge i fjor var «Spider-Man: No Way Home» med 569.541 solgte billetter. «Avatar: The Way of Water», som hadde premiere 14. desember, seilte opp på femteplass med 375.519 solgte billetter.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar