Kronprins Haakon vil være til stede i Shabana Rehmans gravferd

H.K.H. Kronprins Haakon vil representere kongehuset og være til stede ved Shabana Rehmans gravferd i Oslo rådhus tirsdag. (Foto: Terje Pedersen/NTB.)
H.K.H. Kronprins Haakon vil representere kongehuset og være til stede ved Shabana Rehmans gravferd i Oslo rådhus tirsdag. (Foto: Terje Pedersen/NTB.)
Kronprins Haakon, to statsråder og stortingspresidenten er til stede når Shabana Rehman gravlegges fra Oslo rådhus tirsdag 10. januar.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Shabana Rehman gravlegges fra Oslo rådhus tirsdag 10. januar. Seremonien holdes av Human-Etisk Forbund.

Kronprinsen vil være tilstede i Oslo Rådhus på tirsdag, melder NTB.

Oslo kommune har gitt spesiell anledning til å bruke rådhuset til gravferden tirsdag klokka 12.00. Det opplyser Human-Etisk Forbund i en pressemelding, som holder seremonien.

I tillegg til Kronprinsen vil også regjering og storting være til stede under bisettelsen.

Regjeringen har besluttet å hedre Shabana Rehman ved å la gravferden skje på statens bekostning. Fra regjeringen deltar kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) og arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap). I tillegg vil stortingspresident Masud Gharahkhani delta i begravelsen.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar