– Vil vise en kamp fra begynnelse til slutt

Shabana Rehmans siste år blir TV-serie

– Jeg føler meg privilegert som har fått oppgaven med å formidle Shabana Rehmans historie i denne dokumentarserien, sier regissør Vegar Aase til Nettavisen. (Foto: Privat.)
– Jeg føler meg privilegert som har fått oppgaven med å formidle Shabana Rehmans historie i denne dokumentarserien, sier regissør Vegar Aase til Nettavisen. (Foto: Privat.)
Et filmteam fulgte nylig avdøde Shabana Rehman hennes siste år. Til våren kommer en egen dokumentarserie om hennes kamp, melder Nettavisen.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Et filmteam fulgte nylig avdøde Shabana Rehman hennes siste år. Til våren kommer en egen dokumentarserie om hennes kamp, melder Nettavisen.

– Dokumentarserien vil vise at Shabanas liv var en kamp fra begynnelse til slutt. Jeg føler meg privilegert som har fått oppgaven med å formidle Shabana Rehmans historie i denne dokumentarserien, sier regissør Vegar Aase til Nettavisen.

Aase møtte Rehman gjennom stiftelsen hennes, Født Fri, for fem år siden. For tre år siden fikk han ideen om å lage en dokumentarserie om Rehmans kamp for det frie mennesket, i tillegg til hennes liv og virke. Kameraene rullet videre også etter at hun fikk kreftdiagnosen.

– Tanken var å lage et portrett av hennes liv og følge henne gjennom den siste kampen. Det var viktig å fremheve hennes utrettelige kamp for å fremme kvinners rettigheter til å ytre seg, fra alle klasser, og spesielt kampen mot sosial kontroll, sier Anders Graham, som har produsert filmen sammen med Rabia Junge Wold fra Graham Film.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar