– Gjenspeiler dagens situasjon i landet

Zelenskyj-dubbet animasjonsfilm lanseres i Norge

I den ukrainske versjonen har Zelenskyj selv stemmen som Gulliver. Filmen ble til da Zelenskyj, som var kjent som komiker og skuespiller før han ble president, fikk en tanke, ikke helt fjern fra dagens situasjon i Ukraina. (Foto: Skjermdump.)
I den ukrainske versjonen har Zelenskyj selv stemmen som Gulliver. Filmen ble til da Zelenskyj, som var kjent som komiker og skuespiller før han ble president, fikk en tanke, ikke helt fjern fra dagens situasjon i Ukraina. (Foto: Skjermdump.)
Den ukrainske animasjonsfilmen «Gulliver er tilbake» lanseres i Norge 20. januar. Filmen baserer seg på en idé av Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Den ukrainske animasjonsfilmen «Gulliver er tilbake» lanseres i Norge 20. januar. Filmen baserer seg på en idé av Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Det skriver distribusjonsselskapet Manymore AS i en pressemelding.

Filmen ble til da Zelenskyj, som var kjent som komiker og skuespiller før han ble president, fikk en tanke. Gulliver fra den klassiske romanen «Gullivers reiser» vender tilbake til Lilliput, øystaten han hjalp et år tidligere. Fordi han nå er normalt stor, ikke en kjempe, anklages han imidlertid for forræderi.

I den ukrainske versjonen har Zelenskyj selv stemmen som Gulliver.

– Med tanke på at filmen ble skrevet for flere år siden, er det interessant å se det siste årets utvikling i Ukraina gjenspeilet i filmens hendelser. Den overlegent store nabostaten prøver å invadere landet, og kun gjennom å stå sammen med sine venner kan de klare brasene, sier daglig leder Bjørg Veland i Manymore.

Annonse

«Gulliver er tilbake» har premiere på kino 20. januar. Odin Waage og Frank Kjosås er stemmene til henholdsvis Gulliver og Lilliput-kongen. Den får aldersgrense 6 år og kommer på norsk, engelsk, polsk og ukrainsk.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar