– Holder ikke mål

Språkrådet ber byrådslederen gripe inn i navnestrid i Oslo

Språkrådets direktør Åse Wetås mener kommunens argumentasjon ikke holder mål og ikke er i tråd med språkloven og vil nå skrive et brev til byrådsleder Raymond Johansen (Ap). (Foto: Mariam Butt/NTB.)
Språkrådets direktør Åse Wetås mener kommunens argumentasjon ikke holder mål og ikke er i tråd med språkloven og vil nå skrive et brev til byrådsleder Raymond Johansen (Ap). (Foto: Mariam Butt/NTB.)
Språkrådet ønsker at vitenskapsområdet Oslo Science City skal få et norsk navn. Nå ber de byrådsleder Raymond Johansen om å skjære gjennom.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Språkrådet ønsker at vitenskapsområdet Oslo Science City skal få et norsk navn. Nå ber de byrådsleder Raymond Johansen om å skjære gjennom.

Språkrådet har siden navnet ble kjent reagert kraftig og krevde allerede i 2021 at området må få et norsk navn. Men Oslo kommune har ikke funnet grunn til å gripe inn, skriver Uniforum.

Språkrådets direktør Åse Wetås mener kommunens argumentasjon ikke holder mål og ikke er i tråd med språkloven og vil nå skrive et brev til byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

– Det konkrete vi kommer til å gjøre, er å henvende oss til Oslo kommune på nytt og denne gangen helt til topps til byrådslederen. For vi vil ha denne saken på det nivået den hører hjemme, sier hun.

Oslo Science City er et prosjekt som har som mål å etablere området fra Ullevål, Gaustad og Blindern, Marienlyst til og med Majorstuen som et sammenhengende kunnskaps- og innovasjonsdistrikt i Oslo.

Annonse

Ocean Space Centre på NTNU i Trondheim fikk også kritikk av Språkrådet i 2021 og skiftet i fjor navn til Norsk havteknologisenter.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar