Forventer stor pågang

Gharahkhani og Trettebergstuen taler i Shabana Rehmans gravferd

Regjeringen besluttet i forrige uke å hedre samfunnsdebattanten, frihetsforkjemperen og komikeren Shabana Rehman med gravferd på statens bekostning. (Foto: Heiko Junge/NTB.)
Regjeringen besluttet i forrige uke å hedre samfunnsdebattanten, frihetsforkjemperen og komikeren Shabana Rehman med gravferd på statens bekostning. (Foto: Heiko Junge/NTB.)
Stortingspresident Masud Gharahkhani og statsråd Anette Trettebergstuen er blant dem som taler ved Shabana Rehmans kiste i Oslo rådhus tirsdag.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Stortingspresident Masud Gharahkhani og statsråd Anette Trettebergstuen er blant dem som taler ved Shabana Rehmans kiste i Oslo rådhus tirsdag.

Trettebergstuen og Gharahkhani representerer regjeringen og Stortinget sammen med arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen tirsdag. Også kronprins Haakon vil være tilstede under seremonien.

Regjeringen besluttet i forrige uke å hedre samfunnsdebattanten, frihetsforkjemperen og komikeren Shabana Rehman med gravferd på statens bekostning.

Human-Etisk Forbund (HEF), som leder gravferdsseremonien, opplyser til NTB at det vil bli både taler og kunstneriske innslag. I tillegg til Trettebergstuen og Gharkani vil Christian Lomsdalen fra HEF tale.

Åpent for allmennheten

Rehman gikk bort 29. desember etter knapt et år med kamp mot kreft.

Annonse

Generalsekretær Trond Enger i HEF takker Oslo kommune som har gitt spesiell anledning til å bruke rådhuset til gravferden tirsdag klokka 12. Han sier det er svært mange som ønsker å ta et siste farvel.

– Det har vært mange som har tatt kontakt med oss eller via minnesiden. Vi forventer stor pågang i morgen og henstiller til dem som vil være tilstede i rådhuset, om å komme tidlig, og ikke ta med store vesker eller bager.

Det er rundt 1.000 plasser totalt i Oslo rådhus, hvorav drøyt 800 er tilgjengelige for offentligheten. Resten av plassene er holdt av til venner, familie og offisielle gjester.

Fire musikere

Dørene åpner klokka 10.30. Politiet vil gjennomføre adgangssjekk. Dørene stenger når alle plasser er opptatt, eller innen 11.30. Etter det ankommer offisielle gjester.

De fem musikalske innslagene inkluderer både nyere musikk og tradisjonelle musikkstykker som gjenspeiler Rehmans bakgrunn. Disse inkluderer en instrumental versjon av «Mitt lille land» av Ole Paus.

Kristian Hernes på flygel, Steinar Ofsdal på fløyte, Espen Wensaas på gitar og Sanskriti Shrestha på tabla, et nordindisk musikkinstrument som består av to trommer, vil sammen sørge for framføringen.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar