– Kommentarer skal vurderes som profileierens

Stavanger-bryggeri risikerer bot når de blir tagget i sosiale medier

Når privatpersoner deler bilder eller innlegg i sosiale medier av alkoholholdige produkter de liker og tagger selskapene som lager dem, kan selskapene risikere bot, ifølge Helsedirektoratet. (Foto: Wikimedia Commons.)
Når privatpersoner deler bilder eller innlegg i sosiale medier av alkoholholdige produkter de liker og tagger selskapene som lager dem, kan selskapene risikere bot, ifølge Helsedirektoratet. (Foto: Wikimedia Commons.)
Norske bryggerier kan få bøter dersom folk tagger dem i skryte-innlegg i sosiale medier.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Norske bryggerier kan få bøter dersom folk tagger dem i skryte-innlegg i sosiale medier.

Stavanger-bryggeriet Salikatt mottok nylig et forhåndsvarsel om vedtak fra Helsedirektoratet. De har fått beskjed om å fjerne alle lenker til privatpersoners innlegg om produktene deres, skriver Stavanger Aftenblad. Det var Rogalands Avis som omtalte saken først.

Når privatpersoner deler bilder eller innlegg i sosiale medier av alkoholholdige produkter de liker og tagger selskapene som lager dem, kan selskapene risikere bot.

Helsedirektoratet mener at disse innleggene er reklame for alkohol, noe som er ulovlig i Norge.

I brevet fra Helsedirektoratet står det at privatpersoners og tredjepersoners kommentarer og bilder nå skal vurderes som noe profileieren selv har lagt ut.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar