Har foreldre fra Irland

Johnny Rotten vil bli Irlands Eurovision-representant

Lydon, bedre kjent som Johnny Rotten, deltar med bandet Public Image Limited, som han dannet etter at punkpionerene Sex Pistols gikk i oppløsning i 1978. (Foto: Henrik Laurvik/NTB.)
Lydon, bedre kjent som Johnny Rotten, deltar med bandet Public Image Limited, som han dannet etter at punkpionerene Sex Pistols gikk i oppløsning i 1978. (Foto: Henrik Laurvik/NTB.)
Den tidligere Sex Pistols-vokalisten John Lydon synger om sin demensrammede kone i et forsøk på å bli Irlands bidrag til Eurovision.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Den tidligere Sex Pistols-vokalisten John Lydon synger om sin demensrammede kone i et forsøk på å bli Irlands bidrag til Eurovision.

Lydon, bedre kjent som Johnny Rotten, deltar med bandet Public Image Limited, som han dannet etter at punkpionerene Sex Pistols gikk i oppløsning i 1978.

Låten «Hawaii» blir beskrevet av rikskringkasteren RTÉ som «et kjærlighetsbrev til John Lydons kone, Nora, som han har vært gift med i nær 50 år». Nora Lydon lider av alzheimer, og Lydon bruker sangen til å reflektere over et av parets lykkeligste øyeblikk – i det tropiske paradiset Hawaii.

– Den er dedikert til alle som går gjennom vanskelige tider på livets reise med personen de bryr seg mest om. Den har også et budskap om håp om at kjærligheten til syvende og sist overvinner alt, sier Lydon til RTÉ.

Public Image Limited er en av seks artister som skal delta i den nasjonale konkurransen i februar. 66 år gamle Lydon er fra London, men har foreldre fra Irland.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar