Rapport om politiets forhold til Narkotikapolitiforeningen

– Utydelig skille mellom roller

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (SP) snakker med pressen etter å ha tatt i mot en utredning fra Rolleforståelsesutvalget om politiet og Norsk narkotikapolitiforening. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB.)
Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (SP) snakker med pressen etter å ha tatt i mot en utredning fra Rolleforståelsesutvalget om politiet og Norsk narkotikapolitiforening. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB.)
En ny rapport kritiserer forholdet mellom politiet og Norsk narkotikapolitiforening.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Utvalget som det siste året har sett på politiets forhold til organisasjonen NNPF, slår fast at politiet ikke har skilt godt nok mellom rollene.

Utvalget som det siste året har sett på politiets forhold til organisasjonen NNPF, slår fast at politiet ikke har skilt godt nok mellom rollene.

Rolleforståelsesutvalget leverte tirsdag sin rapport om forholdet mellom politiet og Norsk Narkotikapolitiforening (NNPF).

Ifølge utvalget er regelverket godt nok. Problemet er at regelverket ikke har blitt fulgt.

Utvalgets mandat var å vurdere om ansatte i politiet har utvist god rolleforståelse i sitt forhold til den private organisasjonen NNPF.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar