– Morsomt og vanskelig

Yngvild Grotmol får rolle i Netflix-satsingen «Vikings»

Yngvild Støen Grotmol deler ut Amanda. Nå har hun fått rolle i den nye storstilte Netflix-satsingen «Vikings». (Foto: Jan Kåre Ness/NTB.)
Yngvild Støen Grotmol deler ut Amanda. Nå har hun fått rolle i den nye storstilte Netflix-satsingen «Vikings». (Foto: Jan Kåre Ness/NTB.)
Den norske skuespilleren Yngvild Grotmol får en rolle i den nye sesongen av Netflix-satsingen «Vikings: Valhalla».
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Den norske skuespilleren Yngvild Grotmol får en rolle i den nye sesongen av Netflix-satsingen «Vikings: Valhalla».

I serien ankommer hovedpersonen Freydis, spilt av svenske Frida Gustavvson, Jómsborg. Der hersker Bradley James, eller Harekr som han heter i serien. Grotmol spiller Gudrid, kona til Harekr, bekrefter hennes agentbyrå Panorama i en pressemelding.

– Det var veldig spennende å få være del av en så enorm produksjon, og det å jobbe på engelsk med polsk-tysk-dansk aksent var veldig morsomt og litt vanskelig. Det var en annerledes opplevelse på mange måter, også fordi opptakene skjedde under koronanedstengningen, sier Grotmol i pressemeldingen.

«Vikings: Valhalla» er Netflix’ oppfølger av storsatsingen «Vikings» som ble produsert av History Channel. Det ble laget seks sesonger av den første serien – hvorav den siste gikk på Amazon Prime.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar