– Kom kort tid før angrepet skjedde

PST så Bhatti-melding som kan tolkes som oppfordring til drap på homofile før 25. juni

14. juni 2022 la Bhatti ut et innlegg på sin Facebook-side med et bilde av regnbueflagget, et forbudt-skilt, samt et sitat som kan forstås som et budskap om at homofile bør drepes. (Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB.)
14. juni 2022 la Bhatti ut et innlegg på sin Facebook-side med et bilde av regnbueflagget, et forbudt-skilt, samt et sitat som kan forstås som et budskap om at homofile bør drepes. (Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB.)
Politiets sikkerhetstjeneste (PST) bekrefter nå at de så en Facebook-melding fra islamisten Arfan Bhatti om homofile før terrorangrepet 25. juni 2022.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er PST så Bhatti-melding som kan tolkes som oppfordring til drap på homofile før 25. juni.

– Den informasjonen kom kort tid før angrepet skjedde, det er så detaljert jeg tror jeg kan være på det, sier PST-sjef Beate Gangås til VG.

14. juni 2022 la Bhatti ut et innlegg på sin Facebook-side med et bilde av regnbueflagget, et forbudt-skilt, samt et sitat som kan forstås som et budskap om at homofile bør drepes.

Sett i sammenheng med at PST ble varslet om et mulig terrorangrep i forkant av masseskytingen under Pride-feiringen i Oslo 25. juni, kan innlegget belyse om PST hadde grunnlag for å forstå hvem som sto bak trusselen.

Gangås kan ikke si noe om hvorvidt det ble gjort vurderinger av innlegget.

Annonse

– Det kan jeg ikke kommentere i detalj. Det jeg kan si, er at det er jeg også veldig opptatt av å få klarhet i, svarer Gangås.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar