Derek Chauvin

Politimannen dømt for drapet på George Floyd anker

Daværendepolitimann Derek Chauvin (t.h.) ble funnet skyldig i å ha drept George Floyd i 2020. Dommen falt i 2021. (Kollasj: Subjekt.)
Daværendepolitimann Derek Chauvin (t.h.) ble funnet skyldig i å ha drept George Floyd i 2020. Dommen falt i 2021. (Kollasj: Subjekt.)
Eks-politimann Derek Chauvin ble funnet skyldig i å ha drept George Floyd i Minneapolis i 2020. Nå anker han dommen, ifølge forsvareren.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Drapsdømte Derek Chauvin anker saken.

Eks-politimann Derek Chauvin ble funnet skyldig i å ha drept George Floyd i Minneapolis i 2020. Nå anker han dommen, ifølge forsvareren.

Chauvin ble i 2021 dømt til 22,5 års fengsel for drapet på Floyd, et drap som utløste store Black Lives Matter-demonstrasjoner verden rundt.

I juli i fjor ble Chauvin dømt til ytterligere 20,5 års fengsel av en føderal domstol etter å ha blitt funnet skyldig i å ha krenket den svarte 46-åringens borgerrettigheter.

Chauvin anker nå den første drapsdommen og hevder ifølge sin advokat at det ble begått juridiske og prosedyremessige feil under rettssaken.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar