– Forsøk på å øke effektiviteten

Spotify sier opp 6 prosent av sine ansatte

– I et forsøk på å øke effektiviteten, kontrollere kostnadene og fremskynde beslutningsprosessen har jeg bestemt meg for å omstrukturere organisasjonen vår, skriver Spotify-direktør Daniel Ek i en pressemelding mandag. (Foto: Gorm Kallestad/NTB.)
– I et forsøk på å øke effektiviteten, kontrollere kostnadene og fremskynde beslutningsprosessen har jeg bestemt meg for å omstrukturere organisasjonen vår, skriver Spotify-direktør Daniel Ek i en pressemelding mandag. (Foto: Gorm Kallestad/NTB.)
Nedbemanningen i teknologibransjen fortsetter. Den svenske musikkstrømmetjenesten Spotify varsler at de skal kutte 6 prosent av arbeidsstokken.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Nedbemanningen i teknologibransjen fortsetter. Den svenske musikkstrømmetjenesten Spotify varsler at de skal kutte 6 prosent av arbeidsstokken.

Rundt 600 personer vil dermed miste jobben i selskapet.

– I et forsøk på å øke effektiviteten, kontrollere kostnadene og fremskynde beslutningsprosessen har jeg bestemt meg for å omstrukturere organisasjonen vår, skriver Spotify-direktør Daniel Ek i en pressemelding mandag.

Kuttene kommer som følge av at selskapet har vært «for ambisiøse med å investere», ifølge Ek.

E24 skriver at Spotify satset stort på podkast for få år siden. Ifølge Bloomberg brukte selskapet over en milliard dollar på blant annet rettigheter og programvare i forbindelse med satsingen.

Annonse

Den siste tiden har flere store teknologiselskaper varslet masseoppsigelser. I forrige uke ble det kjent at både teknologigiganten Microsoft og Googles morselskap Alphabet skal si opp et betydelig antall ansatte.

I tillegg sa netthandelselskapet Amazon opp 18.000 ansatte tidligere i januar.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar