Venter ytterligere vekst

Spotify har mer enn 200 millioner abonnenter

Den svenske strømmegiganten hadde en brukervekst på 10 millioner betalende abonnenter de siste tre månedene i 2022.(Foto: Gorm Kallestad/NTB.)
Den svenske strømmegiganten hadde en brukervekst på 10 millioner betalende abonnenter de siste tre månedene i 2022.(Foto: Gorm Kallestad/NTB.)
Spotify hadde brukervekst i fjerde kvartal i fjor og hadde ved årsskiftet 205 millioner betalende brukere, opplyser selskapet.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Spotify har mer enn 200 millioner abonnenter

Den svenske strømmegiganten hadde en brukervekst på 10 millioner betalende abonnenter de siste tre månedene i 2022. For gratisversjonen og abonnentversjonen til sammen økte antallet brukere fra 456 millioner til 489 millioner.

Selskapet venter at ytterligere 2 millioner vil tegne abonnement i inneværende kvartal, og at det totale antallet brukere vil overstige 500 millioner.

Inntektene økte med 18 prosent på årsbasis til 3,17 milliarder euro, knappe 35 milliarder kroner. Selskapet meldte om netto underskudd på 270 millioner euro ved årsskiftet, sammenlignet med 39 millioner euro året før.

Forrige uke kunngjorde selskapet at de vil si opp 6 prosent av de ansatte, rundt 600 mennesker. Årsaken er at de har vært for ambisiøse med investeringene, ifølge administrerende direktør Daniel Ek.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar