Mener det var en tragisk ulykke

Tiltale ventes mot Alec Baldwin for «Rust»-skyting

Fra filmsettet under innspillingen av «Rust». De involverte i filminnspillingen har lagt fram sprikende versjoner av hvem det var som ga Baldwin revolveren. (Foto: AP Photo/Jae C. Hong, File.)
Fra filmsettet under innspillingen av «Rust». De involverte i filminnspillingen har lagt fram sprikende versjoner av hvem det var som ga Baldwin revolveren. (Foto: AP Photo/Jae C. Hong, File.)
Påtalemyndigheten ventes tirsdag å reise tiltale mot Alec Baldwin for skytingen på settet til filmen «Rust», der filmfotograf Halyna Hutchins mistet livet.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Påtalemyndigheten ventes tirsdag å reise tiltale mot Alec Baldwin for skytingen på settet til filmen «Rust».

Baldwin ble i forrige uke siktet for uaktsomt drap sammen med Hannah Gutierrez-Reed, som var våpenansvarlig på filmen.

Hutchins var kamerasjef under innspillingen av westernfilmen «Rust» i New Mexico og døde da hun ble truffet av en kule som Baldwin avfyrte fra et rekvisittvåpen.

Mandag sa en talskvinne for statsadvokat Mary Carmack-Altwies at det vil legges fram en tiltale og en uttalelse med oversikt over bevisgrunnlaget.

Videre skal påtalemyndigheten legge fram vilkårene i en tilståelsesavtale som er inngått med innspillingsleder David Halls, som var ansvarlig for sikkerheten på settet. Han har erkjent straffskyld for uaktsom våpenbruk.

Annonse

De involverte i filminnspillingen har lagt fram sprikende versjoner av hvem det var som ga Baldwin revolveren.

Både Baldwin og Gutierrez-Reed avviser straffskyld. Baldwin, som både er produsent og hovedrolleinnehaver på filmen, har beskrevet skytingen som en tragisk ulykke.

Ifølge ham fikk han beskjed om at våpenet ikke var farlig, og han har forsøkt å renvaske seg ved å gå til søksmål mot flere av de andre som jobbet på filmen.

Dersom Baldwin og Gutierrez-Reed blir kjent skyldige, risikerer de opptil 18 måneders fengsel og 5.000 dollar i bot.

I fjor høst inngikk Baldwin forlik med familien til Hutchins.

 

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar