Gave fra kunsteren selv

Dronning Sonja åpnet utstilling av Carroll Dunham i Nasjonalmuseet

Dronning Sonja og Carroll Dunham under åpningen av utstillingen «Carroll Dunham. Hvor er jeg?» på Nasjonalmuseet i Oslo. (Foto: Terje Pedersen/NTB.)
Dronning Sonja og Carroll Dunham under åpningen av utstillingen «Carroll Dunham. Hvor er jeg?» på Nasjonalmuseet i Oslo. (Foto: Terje Pedersen/NTB.)
Dronning Sonja åpnet utstillingen «Hvor er jeg?» av den amerikanske kunstneren Carroll Dunham i Nasjonalmuseet i Oslo torsdag kveld.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Dronning Sonja åpnet utstillingen «Hvor er jeg?» av den amerikanske kunstneren Carroll Dunham i Nasjonalmuseet i Oslo torsdag kveld.

Dunham er internasjonalt kjent for sine malerier, tegninger og grafiske verk.

– Inspirert av omgivelser, egne erfaringer, kunsthistorie og popkultur retter han blikket mot både det lille og det store – fra science fiction og universets uendelighet til kroppslige figurer og fremstillingene av bladverket på et tre, skriver Nasjonalmuseet i beskrivelsen av utstillingen.

Siden midten av 1980-tallet har han utforsket teknikker som litografi, etsning, linosnitt, tresnitt og silketrykk.

Utstillingen viser et utvalg fra en større gave som Nasjonalmuseet nylig mottok av kunstneren. Gaven består av 161 grafiske verk fra 1980-tallet og fram til i dag.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar