Einar Idland fra Dizzie Tunes er død

Idland er best kjent som gitarist i showbandet Dizzie Tunes, som holdt det gående fra 1959 til 2001. Han turnerte også med sitt eget show, «Helt Idland», og jobbet som lærer. (Foto: Erik Thorberg/NTB.)
Idland er best kjent som gitarist i showbandet Dizzie Tunes, som holdt det gående fra 1959 til 2001. Han turnerte også med sitt eget show, «Helt Idland», og jobbet som lærer. (Foto: Erik Thorberg/NTB.)
Einar Idland fra Dizzie Tunes døde tirsdag, 79 år gammel, skriver Varden.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Einar Idland fra Dizzie Tunes er død

Ifølge avisen døde Idland i sitt eget hjem.

Hans bandkamerat fra Dizzie Tunes, Svein Helge Høgberg og Tor Erik Gunstrøm., sier at dødsfallet kom som et sjokk.

– Jeg snakket med ham senest i går ettermiddag, da virket han frisk og fin. Jeg fikk helt sjokk da jeg fikk vite om det her i dag, sier Høgberg til Varden.

Både Gunstrøm og Høgberg har vært livslange kamerater med Idland og sitter igjen med et tomrom uten ham.

Annonse

– Einar og jeg spilte fotball og orkester sammen lenge før «Dizzie». Han var en utrolig snill gutt, herlig og veldig ærlig, sier Gunstrøm.

Idland er best kjent som gitarist i showbandet Dizzie Tunes, som holdt det gående fra 1959 til 2001. Han turnerte også med sitt eget show, «Helt Idland», og jobbet som lærer.

Han var med på å starte Dizzie Tunes i 1959, sammen med Tor Erik Gunstrøm, Svein Helge Høgberg, Øyvind Klingberg og Yngvar Numme.

Sammen sto de for mange plateutgivelser. Debutplata «Dizzie Tunes» kom i 1967. Siden kom albumene jevnt og trutt. I 2009 kom den siste utgivelsen – juleplata «Nå er det jul igjen».

 

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar