Vernissageguiden
Trondheim

Dette er kunstutstillingene du må få med deg i Trondheim denne uken

«More meat, less meat» vises ved TKM. (Foto: presse.)

Kjøtt, kjøtt kjøtt

Mer eller mindre kjøtt?

Kanskje et rart spørsmål, men det er hoved fokuset i den nye utstillingen ved Trondheim kunstmuseum.

Utstillingen «More meat mess meat» er en utstilling om alternative mat-fremtider og møter med flere arter, som utforsker temaer knyttet til kjøtt og klimaendringer i Norge.

Utstillingen viser multisensoriske kunstverk av: Chicks On Speed ​ & The Center for Genomic Gastronomy, og ble utviklet i samtale med forskningsprosjektet Meatigation.

Utstillingen stiller spørsmål om hva kjøtt er og hvordan bør vi spise?

I utstillingen vil du kunne oppleve og samhandle med planter, dyr, musikk og datamaskiner. Du får bidra med ideer til en ny nasjonalrett og delta i vår utforskning av mulige fremtider for protein.

 

Per Stian Monsås stiller ut ved KUK. (Foto: Presse.)

En fortsettelse

Interessert i hverdagsobjektenes uante abstraksjon og materialitet?

Da er Per Stian Monsås arbeider noe for deg.

I hans utstilling ved Kjøpmannsgata Ung Kunst (KUK) må betrakteren selv ta en aktiv rolle. Månsås’ verk inviterer til situasjoner hvor det spilles på kroppens oppfattelse av det som befinner seg rundt oss, og hvor kroppens tilstedeværelse blir en aktiv del av det som utspiller seg.

Med sitt utspring fra folkefortellinger presenteres «to be continued» som et bilde av heltenes ferd hvor hindringer må passeres og utfordringer løses. Barrieren kan ved første øyekast tolkes som uoverkommelig, men for de som måtte ta utfordringen vil opplevelsen være en annen. Her inviteres det til dannelsen av egne personlige fortellinger.

Per Formo ved Kunstmuseet Nordtrøndelag. (Foto: PResse.)

Geometri i spill

Denne uken er siste uke man kan få med seg Per Formos verker ved Kunstmuseet Nordtrøndelag.

Formo er kjent for sine fargerike og geometriske mønstere.

Formos arbeider bygges som regel over definerte geometriske strukturer. Strukturen bestemmer formforløpet i serier med bilder som utnytter strukturens begrensninger på ulike måter.

Det er Namsos kunstforeningen som står bak utstillingen sammen med billedkunstneren.

Andreas Widerøe Hagen ved Galleri Ismene. (foto: Ismene.)

En kvinne i oppløsning

Denne helgen er også siste sjanse til å se arbeidene til Andreas Widerøe Hagen ved galleri Ismene.

Widerøe Hagen har siden starten grepet og begeistret publikum med sitt originale uttrykk.

Hans motiver er denne gangen sentrert rundt dyreskildringer; både av eksotiske og mer hjemlige arter, og kvinneportrett.

Noen av hans kvinneskikkelser er nesten i ferd med å løse seg opp og forsvinne inn i bakgrunnen, mens andre trer klart frem mot en ensfarget bakgrunn.

Felles for dem alle er en dypt personlig uttrykksform, med en uredd og uventet fargebruk, og en underliggende, dirrende sårbarhet ,skriver galleriet.

Utstillingen omfatter i hovedsak malerier på lerret og papir, men også nye grafiske arbeider.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar