Døde etter kort tids sykdom

Skuespiller Raquel Welch (82) er død

På 60- og 70-tallet var Welch blant de mest ettertraktede kvinnelige skuespillerne i Hollywood og spilte i over 30 filmer. Hun vant flere priser, blant annet en Golden Globe i 1974 for sin rolle i 1973-innspillingen av «De tre musketerer». (Foto: Chris Pizzello/Invision/AP, File.)
På 60- og 70-tallet var Welch blant de mest ettertraktede kvinnelige skuespillerne i Hollywood og spilte i over 30 filmer. Hun vant flere priser, blant annet en Golden Globe i 1974 for sin rolle i 1973-innspillingen av «De tre musketerer». (Foto: Chris Pizzello/Invision/AP, File.)
Den amerikanske filmstjernen Raquel Welch er død, 82 år gammel.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Den amerikanske filmstjernen Raquel Welch er død, 82 år gammel.

Welch ble først kjent for sine roller i «Fantastic Voyage» og fantasyfilmen «One Million Years B.C.» som begge hadde premiere i 1966. Der opptrådte hun lettkledd og ble i tråd med tidsånden raskt etablert som et sexsymbol.

Særlig bidro filmplakaten fra «One Million Years B.C.» til å gjøre henne kjent.

– De fleste husker meg bedre for plakaten med pelsbikinien enn noe annet. Det virker helt sprøtt for meg, det skjedde så raskt, sa hun i ettertid.

– Etter at bildet ble tatt, fløy jeg til Heathrow. Så snart jeg gikk av flyet, skjønte jeg at alt var forandret. Alle visste plutselig hvem jeg var, sa hun i et intervju med bladet Men’s Health i 2012.

Annonse

På 60- og 70-tallet var Welch blant de mest ettertraktede kvinnelige skuespillerne i Hollywood og spilte i over 30 filmer. Hun vant flere priser, blant annet en Golden Globe i 1974 for sin rolle i 1973-innspillingen av «De tre musketerer». Hun spilte også i omkring 50 TV-produksjoner.

Welch ble født i Chicago i 1940, hennes far var opprinnelig fra Bolivia. Hun var gift fire ganger og hadde to barn.

Hun døde etter kort tids sykdom, opplyser familien til TMZ.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar