Stilles ut fra April

Bourgeois edderkopp til Oslo

Den rundt ni meter høye skulpturen ble laget av den anerkjente fransk-amerikanske kunstneren Louise Bourgeois i 1999. Her utstilt i Bilbao. (Foto: Wikimedia Commons.)
Den rundt ni meter høye skulpturen ble laget av den anerkjente fransk-amerikanske kunstneren Louise Bourgeois i 1999. Her utstilt i Bilbao. (Foto: Wikimedia Commons.)
Den verdenskjente, monumentale edderkopp-skulpturen «Maman» vil bli utstilt i Slottsparken i Oslo i hele sommer, opplyser Kongehuset.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Den verdenskjente, monumentale edderkopp-skulpturen «Maman» vil bli utstilt i Slottsparken i Oslo i hele sommer, opplyser Kongehuset.

Den rundt ni meter høye skulpturen ble laget av den anerkjente fransk-amerikanske kunstneren Louise Bourgeois i 1999.

Nå vil den bli utstilt i Slottsparken fra 24. april 2023 og vil være tilgjengelig for publikum gjennom hele sommeren, skriver Kongehuset i en pressemelding.

– Når Maman stilles ut i Slottsparken, vil den på en naturlig måte ​​også kunne sees i sammenheng med en utstilling ved Nasjonalmuseet, som gjennom sommeren 2023 viser verk av Louise Bourgeois og hennes samtidige, skriver de.

Skulpturen har tidligere stått i både New York City, Bilbao, Tokyo, Paris og Stockholm.

Annonse

 

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar