Et pervertert syn på kvinner og lesbiske

Margrethe Voll Storaas (bildet) mener jeg drar «alle menn» som tror de er kvinner, under én pervo-kam og at jeg stigmatiserer. Når kampsaken hennes er å språklig maskere og ta hensyn til menn med en sykelig oppfatning av kvinner, får det alvorlige konsekvenser, skriver Tonje Gjevjon. (Foto: Privat.)
Margrethe Voll Storaas (bildet) mener jeg drar «alle menn» som tror de er kvinner, under én pervo-kam og at jeg stigmatiserer. Når kampsaken hennes er å språklig maskere og ta hensyn til menn med en sykelig oppfatning av kvinner, får det alvorlige konsekvenser, skriver Tonje Gjevjon. (Foto: Privat.)
Jeg tror ikke på konseptet kjønnsidentitet. Det innebærer at jeg forholder meg til at menn er menn, uansett hva de identifiserer seg som og hvilke fetisjer eller diagnoser de har, skriver Tonje Gjevjon.
Sjanger Dette er et debattinnlegg. Meninger og analyser er av skribentens egne.
Saken er Stipendiat i filosofi, Margrethe Voll Storaas, kritiserte Tonje Gjevjon og organisasjonen WDI for deres tone i transdebatten. Her svarer Gjevjon.

I artikkelen «Feminister må fordømme Tonje Gjevjons pervostempling av transkvinner» 16. februar reagerer Magrethe Voll Storaas på at jeg i en Facebook-post jeg ble anmeldt for, skriver: «Menn som permalaiver at de er kvinner og lesbiske er […] perverse fetisjister».

Hun mener jeg drar «alle menn» som tror de er kvinner, under én pervo-kam og at jeg stigmatiserer fordi jeg bruker ord som pervo og fetisjist.

I svaret «La kvinner snakke. Også om pervoer» avdekker Anne Kalvig og Christina Ellingsen fra WDI Norge for Storaas at noen av verdens mest ekstreme fetisjister, menn med fetisj for kastrering av gutter, har vært med på utformingen av retningslinjene til WPATH (World Professional Association for Transgender Health.

I retningslinjen til WPATH, brukt av Esben E. P. Benestad, Helsestasjon for kjønn og seksualitet og Helsedirektoratet, refereres det til et fetisj-forum kalt The Eunuch Archive, der menn har delt sadistiske og pedofile fantasier om kastrering av gutter og menn med hverandre i flere tiår. Noen av disse er professorer

Annonse

I Sverige og Storbritannia har de brutt med anbefalingene til WPATH, og det er grunn til å spørre hvorfor regjeringen fortsatt finner WPATH egnet til å utforme retningslinjer for behandling, all den tid WPATH bruker et forum med sadistiske pedofile menn som fantaserer om kastrering av gutter som kilde?

Jeg tror ikke på konseptet kjønnsidentitet. Det innebærer at jeg forholder meg til at menn er menn uansett hva de identifiserer seg som, hvilke fetisjer eller diagnoser de har. Og når jeg og WDI Norge hevder at menn ikke kan være eller bli kvinner eller lesbiske, har vi vitenskapen bak oss.

Løgn på Løgn

Problemet er at vi som samfunn og enkeltindivider er så villige til å delta i en løgn. For selv om de aller fleste av oss vet at menn ikke kan være eller bli kvinner, at menn som identifiserer seg som kvinner ikke får mensen, kan bli gravide, kan føde eller være mødre, så har våre stortingspolitikere bestemt at vi skal tvinges til å tro alt det. At voksne menn som fetisjerer det å være kvinne/lesbisk er en sårbar gruppe, stemmer ikke.

Norge har allerede innført et nytt syn på kjønn uten at det er kommet til ny kunnskap som tilsier at det er grunn til å se på kjønn som noe annet enn hva det faktisk er: en biologisk mekanisme for reproduksjon. Jeg vil ikke ta del i, eller tvinges til å tro på noe som ikke finnes, vil ikke ta del i andres livsløgner.

Jeg velger å bruke ord som presist påpeker og avdekker skadelig adferd blant menn. Når kampsaken til Storaas er gjennom språket å maskere og ta hensyn til menn med en sykelig oppfatning av kvinner, får det alvorlige konsekvenser for jenter og kvinner.

Menn som hevder å være lesbiske, perverterer det å være kvinne. De reduserer halvparten av jordens befolkning til en perversjon, en seksuell fantasi eller fetisj menn offentlig skal kunne permalaive, og det er faktisk en handling som gir et perverst bilde av kvinner og lesbiske.

Er menn som permalaiver det å være kvinne, perverse mannegriser? Ja, det mener jeg – alle sammen!

Statsadvokaten henla saken mot meg og konkluderte med at Facebook-innlegget og konteksten denne fremkommer i, samlet sett anses som et ledd i en offentlig debatt som er vernet av ytringsfriheten. Dermed råder det full forvirring om hva som er lov å si med hensyn til menn som ikler seg en forskrudd og sykelig oppfatning av hva en kvinne er.

Noen tror lesbiske har lov å være krassere i sin kritikk enn heterofile. Andre tror ordet mannegris er øverst på listen over ord man ikke kan bruke om menn som på heltid ikler seg en grotesk parodi på kvinner, men at ord som pervo og fetisj er helt ok å bruke.

Les også: Feminister må fordømme Tonje Gjevjons pervostempling av transkvinner

Fornedrende oppfatning av kvinner

Fornedrende oppfatninger av kvinner og lesbiske har fått gjennomslag i Norges lover. Det kreves av kvinner at vi tar del i og hensyn til ubehaget til menn som praktiserer parodiske fremstillinger av kvinner og underordner oss politikken som gir disse mennene rett til å innta kvinners rom. Det er nettopp tåredryppende vitnesbyrd om dette ubehaget som et fåtall menn føler, som har medført at den objektive størrelsen kjønn i Norge er erstattet med «kjønnsidentitet».

Et lovverk som bekrefter og anerkjenner en lite gruppe menn sin fornedrende oppfatning av hva det vil si å være kvinne eller lesbisk, er et lovverk designet for å legitimere menns seksuelle fetisjer, fantasier og grenseløse adferd.

Lov om endring av juridisk kjønn ble vedtatt i Norge i 2016. Det er verdens mest ekstreme selv-ID-lov som gir barn fylte seks år rett til å endre juridisk kjønn uten noe form for utredning, og med kun én av foreldrenes samtykke. Det er en lov designet for å splitte opp familier. I noen tilfeller kan statsadvokaten tillate barn fylte seks år rett til å endre juridisk kjønn til tross for foreldrenes manglende samtykke.

Hadde det kun vært kvinner som opplevde kjønnsdysfori, ville vi nok ikke fått Lov om endring av juridisk kjønn eller inkludering av «kjønnsidentitet» i hatparagrafen (§185). Men når voksne menn føler ubehag, kreves det av alle kvinner at vi forstår og legger til rette så menn med ubehag og fetisjer kan få leve ut sitt fornedrende kvinnesyn i kvinners rom på kvinners bekostning. For hvor er bekymringen for det ubehaget og den utryggheten disse mennenes tilstedeværelse vekker hos mange jenter og kvinner?

Nemlig, hvem faen bryr seg om kvinners opplevelser?

Les også: La kvinner snakke. Også om pervoer

Lytt til WDI

Menn som på fulltid spiller ut sin mannlige fantasi om å være kvinne, hører ikke hjemme i kvinnegarderoben, kvinnefengsler, krisesentre for voldsutsatte kvinner eller i kvinneidretten. Fordi de er menn. Jenter og kvinner skal beskyttes mot ufrivillig å måtte ta del i menns fetisjer. WDI Norge er eneste organisasjon i Norge som tar inkludering av kjønnsidentitet i lovverket ved roten og åpent argumenter for egen kvinneklasse i idrett, egne krisesentre for voldsutsatte kvinner, kvinnegarderober og kvinnefengsler.

Det er en urett mot jenter og kvinner når Stortinget gjennom lovverket legitimerer og normaliserer menns behov for å leve ut seksuelle fantasier og fetisjer i kvinners kjønnsbaserte rom. I arbeidet med lov om endring av juridisk kjønn og §185 ble det ikke på noe stadium i prosessen utredet hvordan loven kan påvirke jenter og kvinner. Det i seg selv er diskriminering av jenter og kvinner.

Problemet er ikke at jeg opplever og kaller menn som praktiserer et fornedrende kvinnesyn, for pervo. Vi er mange som bruker ord som pervo, groomer og mannegris, fordi det kort og godt beskriver skadelig grenseløs adferd blant menn. Problemet er at Stortinget har gitt menn rett og anledning til å offentlig praktisere en grotesk dehumanisering av vårt kjønn, våre erfaringer, levde liv og vår (lesbiske) kvinnekultur. Det legitimerer og normaliserer et dypt fornedrende og skadelig syn på kvinner som rammer jenter og kvinner juridisk og praktisk. Det er en grov urett mot jente og kvinner.

Jeg oppfordrer statsminister Jonas Gahr Støre og regjeringen til å lytte mer til kvinnene i WDI Norge i stedet for å lytte til aktører som går god for den type kilder der forumer for sadistiske pedofile menn som fantaserer om kastrering av gutter refereres til.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar