– I overkant av 20 årsverk

Foreslår kraftige kutt ved Musikkhøgskolen

Rektor Astrid Kvalbein sier til nettstedet at hun ikke ser noen vei utenom tiltakene som foreslås. (Foto: Vidar Ruud/NTB.)
Rektor Astrid Kvalbein sier til nettstedet at hun ikke ser noen vei utenom tiltakene som foreslås. (Foto: Vidar Ruud/NTB.)
Styret ved Norges musikkhøgskole skal torsdag ta stilling et forslag om å kutte 25 millioner kroner og 20 årsverk de neste årene.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Styret ved Norges musikkhøgskole skal torsdag ta stilling et forslag om å kutte 25 millioner kroner og 20 årsverk de neste årene.

Kuttene vil blant annet bety at i overkant av 20 årsverk kuttes og at studentene får redusert antall undervisningsuker fra 24 til 22 uker per studieår, skriver Khrono.

Ifølge styrepapirene legges det til grunn at det blir oppsigelser etter at andre tiltak for å redusere bemanningen er vurdert og gjennomført.

Rektor Astrid Kvalbein sier til nettstedet at hun ikke ser noen vei utenom tiltakene som foreslås.

Ifølge forslaget skal det neste år kuttes 16,2 millioner og deretter gradvis mer fram til 2029 – da kuttet er kommet opp i 25 millioner kroner sammenlignet med kostnadsnivået i år.

Annonse

Bakgrunnen for kuttforslagene er at årets budsjett ble vedtatt med et underskudd på 27,6 millioner kroner. I tillegg er avsetningsnivået kraftig redusert, og skolen har fått kutt som følge av statsbudsjettet for 2023.

 

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar