– Blir totalt usynliggjort

Lederen for Kulturrådet med kraftig kritikk av omleggingsprosess

– Kulturrådet blir totalt usynliggjort, sier rådsleder Sigmund Løvåsen til Klassekampen. (Foto: Trym S. Warloe.)
– Kulturrådet blir totalt usynliggjort, sier rådsleder Sigmund Løvåsen til Klassekampen. (Foto: Trym S. Warloe.)
Lederen i Kulturrådet mener prosessen rundt et navnebytte har bidratt til en usynliggjøring av rådets arbeid. Kulturdirektoratet er uforstående til kritikken.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Lederen i Kulturrådet mener prosessen rundt et navnebytte har bidratt til en usynliggjøring av rådets arbeid. Kulturdirektoratet er uforstående til kritikken.

1. januar endret fagetaten Norsk kulturråd navn til Kulturdirektoratet, mens rådskollegiet Norsk kulturråd beholdt sitt gamle navn.

– Kulturrådet blir totalt usynliggjort, sier rådsleder Sigmund Løvåsen til Klassekampen.

Lederen, som har hele rådskollegiet i ryggen, mener samtidig det handler om noe mer alvorlig – nedprioritering av Kulturrådet. Løvåsen mener det de to siste månedene har etablert seg et bilde av at Kulturrådet er avviklet. Blant annet viser han til at alle Kulturrådets sosiale medier-kanaler fikk ved nyttår Kulturdirektoratets navn.

Kommunikasjonsdirektør Maryam Iqbal Tahir i Kulturdirektoratet medgir at navneendringen kan skape forvirring i en overgangsperiode. Samtidig skriver hun i en epost til Klassekampen at hun mener forvirringen var større da Kultur­direktoratet og ­Kulturrådet delte navn. Hun viser til at direktoratet har samarbeidet med Kulturrådet om blant annet å finne egen logo – og at det er en felles forståelse om at sekretariatet venter med å opprette sosiale medier-kanaler til Kulturrådet har bestemt seg for logo.

Annonse

– Vi har god dialog med Kulturrådet i dette arbeidet og stiller oss derfor uforstående til kritikken, skriver Tahir.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar