Salget stuper

Kanye West-brudd gir økonomisk knekk for Adidas

Adidas skriver av 700 millioner euro i regnskapet etter bruddet med rapper og designer Kanye West - også kjent som Ye - her på scenen under Øyafestivalen for noen år siden. (Foto: Sara Johannessen Meek/NTB.)
Adidas skriver av 700 millioner euro i regnskapet etter bruddet med rapper og designer Kanye West - også kjent som Ye - her på scenen under Øyafestivalen for noen år siden. (Foto: Sara Johannessen Meek/NTB.)
Tyske Adidas venter en betydelig nedgang i salget og milliardtap etter at selskapet brøt med rapper og designer Kanye West.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Adidas taper stort etter Kanye West-brudd.

Adidas taper stort etter at de dumpet Kanye West grunnet høstens kontroverser.

Treningstøy- og utstyrsprodusenten avsluttet samarbeidet med rapperen – som nå går under navnet Ye – etter at han blant annet kom med antisemittiske uttalelser i sosiale medier.

Bruddet innebærer at Adidas stanser salget av Yeezy-kolleksjonen.

Analytikere sier Adidas kan ende med å måtte brenne skokolleksjonen som er laget i samarbeid med Ye. Selskapet varsler at de venter et driftstap på 700 millioner euro – 500 millioner i avskriving av lagerbeholdningen samt en engangskostnad på 200 millioner. Til sammen tilsvarer dette nærmere 8 milliarder kroner.

Annonse

– 2023 blir et overgangsår for å legge grunnlaget for 2024 og 2025, sier Adidas-sjef Bjørn Gulden i en uttalelse.

Selskapet planlegger også å redusere utbyttet til aksjonærene i år.

I fjor bidro Yeezy-kolleksjonen med 1,2 milliarder uro i inntekter og 500 millioner i overskudd.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar