Vernissageguiden
Bergen

Dette er de beste utstillingene i Bergen denne uken

Uke 10
Fra Rolf Stenersens samling. (Foto: Kode.)

Innblikk i en kunstsamling

Kode viser utstillingen «Kan hende er det vakkert».

Utstillingen som før har vært å se ved Munchmuseet i Oslo viser kunstsamlingen til Rolf Stenersen i all sin prakt.

Her settes en av de mest betydningsfulle kunstgavene i norsk historie under lupen: Hvem var Rolf Stenersen og hva drev ham til å gi bort to enestående kunstsamlinger til fellesskapet?

— Takket være Stenersen fikk Bergen en helt unik samling av norske og utenlandske modernister, og et nytt moderne museumsbygg midt i byen. Han har medvirket sterkt til vår internasjonale posisjon i dag, sier Kodes direktør Petter Snare.

«Kan hende er det vakkert» presenterer et bredt utvalg høydepunkter fra de to samlingene som i dag forvaltes av Kode og Munchmuseet. Her finner vi verk av blant andre Pablo Picasso, Edvard Munch, Else Hagen, Paul Klee, Per Krohg, Jakob Weidemann, Käthe Kollwitz og Vasilij Kandinskij.

Utstillingen har åpning fredag 10. mars kl. 19.00. Det er gratis inngang frem til 22.00.

Ragnhild Nes ved Gyldenpris i Bergen. (Foto: Ragnhild Nes.)

Spennende gruppeutstilling

Gyldenpris kunsthall feirer kvinnedagen med å åpne hele to utstillinger 8. mars.

Den første er en gruppeutstillingen «GK—1:1 pt 3 [Studio works]» i hovedrommet.

Her får vi se verker fra kunstnerne Linn Heidi Stokkedal, Jonas Andrén, Ragnhild Nes, Janne Kruse, Tonje Plur, Anita Rufus Pamer og duoen Kaptein Kaliber, som består av David Aasheim og John Hegre.

Fra utstillingen «Hendelser ved hav» ved Gyldenpris kunsthall. (Foto: Presse.)

Havet kaller

Den andre utstillingen ved Gyldenpris er «Hendelser ved hav».

Denn utstillingen viser verk av seks kunstnere som bor i Nord-Norge og på vestlandet.

Dett er Agnete Tangrand, Elin Már Øyen Vister, Hanne Grete Einarsen, Fernanda Chieco, Rita Marhaug og Terese Longva.

Kunstnerne jobber med verk knyttet til Utkants-Norge. I motsetning til det urbane og teknologiske som dominerer kulturen, vil disse kunstnerne ta for seg landsbygdene og tradisjonene som utfolder seg ute mot kysten.

Utstillingen åpnet 8. mars.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar