– Ingen oppsider

Fox-profil skrev i SMS at han hater Trump

«Jeg hater ham lidenskapelig», skrev Carlson om Trump i en tekstmelding 4. januar 2021. (Foto: AP Photo/Seth Wenig, File.)
«Jeg hater ham lidenskapelig», skrev Carlson om Trump i en tekstmelding 4. januar 2021. (Foto: AP Photo/Seth Wenig, File.)
Den profilerte Fox News-kommentatoren Tucker Carlson skrev i en SMS i 2021 at han hatet tidligere president Donald Trump «lidenskapelig».
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Den profilerte Fox News-kommentatoren Tucker Carlson skrev i en SMS i 2021 at han hatet tidligere president Donald Trump «lidenskapelig».

«Jeg hater ham lidenskapelig», skrev Carlson om Trump i en tekstmelding 4. januar 2021.

SMS-en har blitt kjent gjennom rettspapirer fra injuriesøksmålet Dominion Voting Systems har reist mot Fox News. Søksmålet handler om hvordan kanalens ansatte fremstilte Trumps falske påstander om at han tapte valget i 2020 på grunn av valgfusk.

Den ble kjent nesten samtidig som Trump hyllet Carlson i sosiale medier. Ekspresidenten mener Carlson gjør en «flott jobb» med å vise deler av overvåkingsmaterialet fra stormingen av Kongressen.

Carlson fikk overvåkingsmaterialet fra republikaneren Kevin McCarthy, som er speaker i Representantenes hus, og har brukt det til å male et bilde av opprøret som en fredelig demonstrasjon.

Annonse

Injuriesøksmål

Dominion mener de ble utpekt av Fox News som ansvarlige for den angivelige valgpåvirkningen, og ber om 1,6 milliarder dollar i erstatning.

I rettspapirene har det allerede blitt avslørt hvordan både ledere og programledere i Fox tvilte på påstandene om valgfusk, samtidig som de fremmet dem på TV.

Påstandene ble undersøkt av tjenestepersoner og domstoler både i delstatene og på føderalt nivå, og det ble gjort grundige gjennomganger i vippestatene uten at det ble funnet bevis på valgfusk. Også Trumps justisminister slo fast at det ikke skjedde noe som ville endret utfallet av valget.

Trump holder likevel fortsatt fast ved at han tapte valget på uredelig vis.

Fox var angivelig bekymret for sviktende seertall, da Trump-støttespillere hadde vendt kanalen ryggen etter at den var den første til å erklære at Joe Biden kom til å vinne Arizona på valgkvelden, noe som viste seg å stemme.

– Ingen oppside med Trump

Den 4. januar, to dager før Trump-støttespillere stormet Kongressen, skrev Carlson i en samtale over SMS med en ikke navngitt person at «vi er veldig, veldig nære å kunne ignorere Trump de fleste kvelder».
Videre het det at «Jeg kan virkelig ikke vente».

Carlson skrev at han ikke tvilte på at det var fusk i valget, men at Trump og advokatene hans hadde påført troverdigheten til saken – og mediepersonligheter som ham selv – så stor skade at «det er til å bli rasende av».

Med henvisning til Trumps fire år som president, skrev Carlson at «Vi later alle som at vi har masse å vise til, fordi det å innrømme at det har vært en katastrofe vil være for tungt å svelge».

– Men kom igjen, det er virkelig ingen oppside med Trump, skrev Carlson.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar