Vernissageguiden
Bergen

Dette er de beste utstillingene i Bergen denne uken

Uke 11
Detaljer fra Guttestrekers «Bomba». (Foto: Presse.)

Pulserende verdener

Guttestrekers kunstutstilling i Grieghallen utforsker ulike temaer knyttet til menneskets natur og samfunnets utfordringer.

I utstillingen vil tre hovedverk, «Bomba», «An Atlantis Adventure», og «Medici Manor» presentere kunstnerens syn på verdens tilstand og invitere til refleksjon og diskusjon blant besøkende.

«Vibrant worlds» som utstillingen heter er både dystopisk, evolusjonært, lekent og kritisk.

Guttestrekers kunstnerskap kan knyttes til Edvard Griegs liv og virke. Grieg var en norsk komponist som kjempet for norsk kultur og identitet i en tid hvor Norge var underlagt unionen med Sverige.

Guttestrekers kunst utforsker også temaer knyttet til identitet, samarbeid og konflikt i samfunnet.

«Vibrant worlds» har vernissage fredag 17. Mars kl 20:00. Kunstnerene vil selv være tilstede under åpningskvelden.

Ragnhild Nes ved Gyldenpris i Bergen. (Foto: Ragnhild Nes.)

Spennende gruppeutstilling

Denne uken er siste mulighet til å se disse deilige gruppeutstillingene på Gyldenpris kunsthall.

Den første er en gruppeutstillingen «GK—1:1 pt 3 [Studio works]» i hovedrommet.

Her får vi se verker fra kunstnerne Linn Heidi Stokkedal, Jonas Andrén, Ragnhild Nes, Janne Kruse, Tonje Plur, Anita Rufus Pamer og duoen Kaptein Kaliber, som består av David Aasheim og John Hegre.

Få vårfølelsen med friske farger og spennende motiver.

Fra utstillingen «Hendelser ved hav» ved Gyldenpris kunsthall. (Foto: Presse.)

Havet kaller

Den andre utstillingen ved Gyldenpris er «Hendelser ved hav».

Denn utstillingen viser verk av seks kunstnere som bor i Nord-Norge og på vestlandet.

Dett er Agnete Tangrand, Elin Már Øyen Vister, Hanne Grete Einarsen, Fernanda Chieco, Rita Marhaug og Terese Longva.

Kunstnerne jobber med verk knyttet til Utkants-Norge. I motsetning til det urbane og teknologiske som dominerer kulturen, vil disse kunstnerne ta for seg landsbygdene og tradisjonene som utfolder seg ute mot kysten.

 

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar