– Ikke tilhengere av å kansellere

Atle Antonsen kommer tilbake til «Kongen befaler»

Antonsen er tilbake som programleder i høst. Programmet sendes på TV Norge. (Foto: Stian Lysberg Solum/NTB.)
Antonsen er tilbake som programleder i høst. Programmet sendes på TV Norge. (Foto: Stian Lysberg Solum/NTB.)
Atle Antonsen kommer tilbake som programleder for «Kongen befaler» etter at han ble politianmeldt for en hendelse på Bar Boca i Oslo i fjor.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Atle Antonsen kommer tilbake som programleder for «Kongen befaler» etter at han ble politianmeldt for en hendelse på Bar Boca i Oslo i fjor.

Det bekrefter kommunikasjonsdirektør i Warner Bros. Discovery, Hanne McBride, til VG.

– På generelt grunnlag er vi ikke tilhengere av å kansellere innhold. Vi er heller ikke tilhengere av å kansellere personer fra TV-skjermen og offentligheten. Det skal være rom for tilgivelse av folk som har begått feil og bedt om unnskyldning, sier McBride.

Antonsen er tilbake som programleder i høst. Programmet sendes på TV Norge.

– Samtidig er publikums tillit avgjørende for opplevelsen av det de blir servert, og det er kanskje det viktigste hensynet vi som kringkaster må ta, sier hun.

Annonse

Antonsen ble politianmeldt for å ha sagt til Sumaya Jirde Ali at «du er for mørk/mørkhudet til å være her» da de møttes på utestedet Bar Boca i Oslo i oktober i fjor. Ali anmeldte Antonsen for hatefulle ytringer i november. Saken ble henlagt.

Antonsen har beklaget hendelsen og sagt at han skammet seg noe voldsomt.

Han trakk seg fra både «Kongen befaler» og P4-programmet «Misjonen», som han har med Johan Golden. Antonsen var tilbake i «Misjonen» i januar.

Bård Ylvisåker tok over programlederrollen i «Kongen befaler» etter Antonsen. Han og broren Vegard Ylvisåker går nå over til TV 2, melder kanalen.

 

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar