Det er ikke kommunens oppgave å pynte byen til ramadan

Det bør ikke være en kommunal oppgave å markere hverken ramadan eller Pride, mener Høyre-politiker Simen Sandelien. Her fra Londons markering av ramadan. (Foto: Anna Gordon/Reuters/NTB.)
Det bør ikke være en kommunal oppgave å markere hverken ramadan eller Pride, mener Høyre-politiker Simen Sandelien. Her fra Londons markering av ramadan. (Foto: Anna Gordon/Reuters/NTB.)
Feil å bruke offentlige ressurser på fremmedgjørende og politisk splittende markeringer, skriver Simen Sandelien (H).
Sjanger Dette er et debattinnlegg. Meninger og analyser er av skribentens egne.
Saken er Oslo Høyre vil gjøre som London og pynte byen for ramadan.

Torsdag meldte VG at Høyre vil gjøre som London – nemlig pynte Oslo hver ramadan.

Partiets formålsparagraf begynner imidlertid slik: «Høyre skal føre en konservativ fremskrittspolitikk, bygget på et kristent kulturgrunnlag…»

Det er dette jeg går til valg på som kandidat for Asker Høyre i høstens kommunevalg.

For meg er det ikke naturlig å støtte offentlig pengebruk på markering av politisk splittende spørsmål i det offentlige rom.

Annonse

Vi må gjerne henge opp flagg og faner for å markere arrangementer og festivaler som handler om sport, vitenskap eller vanlige kulturaktiviteter. Men det blir feil å bruke offentlige ressurser på ting som er fremmedgjørende og politisk splittende. Det bør derfor ikke være en kommunal oppgave å markere verken ramadan eller Pride.

De som ønsker å markere dette som høytider, står selvfølgelig fritt til å gjøre det uhindret. Det er en sentral liberal verdi i vårt samfunn. Men det bør ikke være et offentlig anliggende.

Les også: Dette viser hvorfor integrering er en feilet strategi

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar