– Mange utsatte familier

Rekordmange på gratis påskeferie med Røde Kors

– Vi ser en stor bekymring for fremtiden hos våre deltakere. Mange uttrykker stor uro for hvordan de skal greie seg økonomisk. Vi ser rett og slett en krise blant utsatte familier vi møter, sier leder Pernille Lemming i landsråd omsorg i Røde Kors. (Foto: Sara Johannessen Meek/NTB.)
– Vi ser en stor bekymring for fremtiden hos våre deltakere. Mange uttrykker stor uro for hvordan de skal greie seg økonomisk. Vi ser rett og slett en krise blant utsatte familier vi møter, sier leder Pernille Lemming i landsråd omsorg i Røde Kors. (Foto: Sara Johannessen Meek/NTB.)
Over 30 prosent flere enn i fjor er med på påskeferie sammen med Røde Kors. Mange deltakere er bekymret for om de har råd til mat, ifølge organisasjonen.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Over 30 prosent flere enn i fjor er med på påskeferie sammen med Røde Kors. Mange deltakere er bekymret for om de har råd til mat, ifølge organisasjonen.

– Vi ser en stor bekymring for fremtiden hos våre deltakere. Mange uttrykker stor uro for hvordan de skal greie seg økonomisk. Vi ser rett og slett en krise blant utsatte familier vi møter, sier leder Pernille Lemming i landsråd omsorg i Røde Kors.

Bekymret for mat og medisiner

Røde Kors arrangerer gratis påskeferieopphold for familier som har slitt med økonomien over lang tid. I år er det om lag 800 barn og voksne som har fått tilbud om gratis påskeferie sammen med Røde Kors-frivillige.

Når mange av dem forteller at de er bekymret for framtiden, henger det særlig sammen med prishopp på nødvendige varer.

– Det mange av våre deltakere forteller oss, er at de er engstelige for om de har råd til helt nødvendige ting som mat, medisiner og utstyr til barna. For mange er det vanskelig å se lyset i enden av tunnelen i dyrtiden vi er inne i nå, sier Lemming.

Annonse

5000 på ferie

Røde Kors har mange aktiviteter som er direkte og indirekte rettet mot familier med lite penger. Den største aktiviteten for denne gruppen er «Ferie for alle», hvor over 5.000 barn og foresatte som ellers ikke ville hatt råd til å dra på ferie sammen, får gode ferieopplevelser og ferieminner.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar