Gikk viralt

Dalai Lama beklager etter å ha bedt gutt om tungekyss

– Hans høyhet erter ofte folk han møter på en uskyldig og leken måte, selv i offentlighet og foran kameraene. Han angrer på hendelsen, heter det i meldingen fra Lamas twitterkonto.(Foto: Ned Alley/NTB.)
– Hans høyhet erter ofte folk han møter på en uskyldig og leken måte, selv i offentlighet og foran kameraene. Han angrer på hendelsen, heter det i meldingen fra Lamas twitterkonto.(Foto: Ned Alley/NTB.)
Tibetanernes 87 år gamle religiøse leder Dalai Lama beklager etter at han ba en ung gutt om å suge ham på tungen.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Tibetanernes 87 år gamle religiøse leder Dalai Lama beklager etter at han ba en ung gutt om å suge ham på tungen.

Hendelsen fant sted i McLeod Ganj, en forstad av byen Dharamsala nord i India, 28. februar.

Det hele ble fanget på video der man kan se Dalai Lama kysse en liten gutt på munnen. Deretter stikker han ut sin egen tunge og ber gutten om å suge på den.

– Kan du suge tungen min, kan man høre buddhistmunken si på videoen.

Mandag beklaget Dalai Lama opptrinnet på sin offisielle Twitter-konto.

Annonse

– Hans høyhet ønsker å beklage overfor gutten og familien, samt overfor sine mange venner rundt omkring i verden, for den smerte hans ord kan ha forårsaket, heter det.

– Hans høyhet erter ofte folk han møter på en uskyldig og leken måte, selv i offentlighet og foran kameraene. Han angrer på hendelsen, heter det videre.

Videoen er spredt flittig i sosiale medier, der mange har reagert sterkt og enkelte har gitt uttrykk for avsky.

Dalai Lama ble i 1989 tildelt Nobels fredspris for sin fredelige kamp for Tibets frigjøring.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar