Vernissageguiden
Trondheim

Disse utstillingene må du få med deg i Trondheim

Uke 15
Butch don't cry (Foto: Christa Barlinn Korvald.)

Gråter ikke

Marin Håskjold og Christa Barlinn Korvald åpner utstillingen «Butch Don’t Cry»  ved Heimdal kunstforening denne uken.

«Butch Don’t Cry» er en utstilling om å kreve plass i gatene, være intim i sengene, la de skeive kroppene våre få bevege seg fritt, skape egne felleskap på våre premisser. Vi vandrer fra den ensomme kjærlighetssorgen til kollektiv sorg og raseri.

Vi går hånd i hånd gjennom gatene og samme skeive miljø. Vi grubler på det avgjørende i fellesskap og på smerten det er i at det finnes et punkt hvor vi ikke lenger strekker til for hverandre, eller for oss selv.

Vi drømmer og speider etter nye og bedre verdener, lesbiske daler, skeive barer, sirklende økonomier, fløytespill og trygge kropper.

Utstillingen har vernissage lørdag 15. april kl. 14:00.

«Berøringstur» av Ellen Henriette Suhrke ved Babel i Trondheim. (Foto: Ellen Henriette Suhrke.)

Rørende berøring

Er du en av dem som alltid har en trang til å ta på ting?

Da er kanskje Babels nye utstilling noe for deg.

Denne uken åpner visningsrommet utstillingen «Berøringstur» av Ellen Henriette Suhrke.

Berøringstur er en serie taktile guidede turer for blinde deltakere, som finner sted i Nasjonalmuseets samling. Hver deltaker får en personlig omvisning med guide fra museet.

På Babel stiller Suhrke ut to videoer fra to taktile turer. Omvisningene fant sted i museets skulptursamling og i Villa Stenersen.

Utstillingen har åpning fredag 14. april kl. 18:00.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar