Ta helg med Tonje Kaada

Dette er festivalene Øya-sjefen skal besøke i år

Tonje Kaada går inn i sin femte sommer som daglig leder for Øya-festivalen. Nå deler hun helgetips med Subjekt. (Foto: Ilja C. Hendel.)
Tonje Kaada går inn i sin femte sommer som daglig leder for Øya-festivalen. Nå deler hun helgetips med Subjekt. (Foto: Ilja C. Hendel.)
Som sjef for Øyafestivalen har Tonje Kaada en mer intens hverdag enn de fleste. Når hun skal koble av, er det også på den intense måten.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er «Helgeprat» publiseres på lørdager, og er en kort samtale med kulturpersonligheter om hva de liker å gjøre i helgene.

I «Helgeprat» spør vi spennende folk fra Kultur-Norge om hva de bruker helgen til. De deler sine tips til rekreasjon, matretter og tv-serier.

Navn: Tonje Kaada

Yrke: Daglig leder i Øyafestivalen

Aktuell med: Headlinerne til Øyafestivalen og alt som følger med i innspurten frem mot sol (forhåpentligvis), øl og gode musikkopplevelser i Tøyenparken.

Annonse

Nine-to-five med unntak

– Hva skal du til helgen?

– Jeg skal være hjemme med familien, slår Kaada fast med en gang:

– Det ser jeg fram til etter mye reising den siste tiden. Har ikke lagt noen planer, men spår at helgen kommer til å bestå av en serie-kveld, en vinkveld med venner, litt klatring, hagearbeid og en bytur med ungene.

– Dere begynner vel å nærme dere innspurten mot Øyafestivalen. Blir det mye helgejobbing i sommermånedene, eller har dere full kontroll og tar helg fredag kl. 16?

– Det er heldigvis en erfaren organisasjon med helt utrolig kompetente og gode folk jeg jobber for, så det blir faktisk ganske ofte helg fredag kl 16. I alle fall fram til oppriggen starter, forteller Kaada.

Da er det fullt kjør:

– Under de siste tre ukene med rigg og avvikling blir det nok et litt annet tempo og lite fritid.

Bratte vegger og utenlandslengsel

– Hva gjør du når du skal koble helt av?

– Da klatrer jeg aller helst opp noen vegger. Det er kanskje ikke så avslappende, men den beste måten å koble hodet helt ut på, sier Kaada.

Noen ganger må hun allikevel bare ta det helt med ro:

– Helgemorgen med avis og kaffe er en favoritt i den litt mer avslappende kategorien.

– Går du på andre festivaler enn Øyafestivalen?

– Jeg prøver å få med meg noen hvert år, ja.

Hun ramser opp:

– I år blir det nok Mablis, Miniøya, Loaded og bylarm, forteller Kaada, mens hun kommer med en innrømmelse:

– Jeg skulle gjerne vært på flere festivaler utenlands også, men det har blitt litt for hektisk med egen festival i august og små barn hjemme til at jeg har klart å prioritere det de siste årene.

Fylla og feelgood

– Fylla eller filmkveld?

– Ja takk begge deler, spør Kaada.

– Fylla i form av kveld med gode venner, god mat og drikke. Og så filmkveld dagen derpå!

– Helt til slutt: har du fortært noe god kultur i det siste (Musikk, teater, litteratur, mat og drikke etc.) som du kan anbefale til Subjekts lesere?

– Jeg har fått helt dilla på det nye albumet fra boygenus, «the record». Det må høres, fastslår Kaada.

Men det skal også binges litt, og Kaada har svaret til de som scroller Netflix opp og ned i desperat søken på å finne noe å se på:

– Kveldene denne uka er reservert til Ted Lasso, sesong 3. Veldig fint å runde av dagen med litt sjarmerende feelgood!

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar