Blanke ark

Gikk løs på statue med fargestifter

Statuen av nymfen Sabrina er laget en gang mellom 1780 og 1802, og står utstilt ved Croome Court i Worchestershire i England. (Foto: Presse.)
Statuen av nymfen Sabrina er laget en gang mellom 1780 og 1802, og står utstilt ved Croome Court i Worchestershire i England. (Foto: Presse.)
En 230 år gammel skulptur har blitt «pyntet på» av kreative sjeler. Eieren er forferdet.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er En 230 år gammel statue av nymfen Sabrina som står ved Croome Court i Worcestshire i England er blitt tilgriset med blå fargestifter.

En statue fra 1802 har blitt vandalisert med fargestift.

National Trust er en statlig organisasjon som konserverer og drifter naturområder og historiske bygninger i England, Wales og Nord-Irland.

National trusts eiendommer er ofte godt bevoktet og monumenter, bygninger og hager får som regel stå i fred. Men ved Croome Court i Worcestershire utspiller det seg nå et lite mysterium, melder BBC.

De er nå i gang med restaureringen.

Annonse
Skulpturen av den mytiske Sabrina er laget av en støpestein kalt coade. (Foto: National Trust.)

– Forferdet

Statuen av nymfen Sabrina, som hviler ved elvebredden ved den herskapelige eiendommen, har nemlig blitt nedgriset med blå fargestift, melder den britiske rikskringkasteren.

– Vi er forferdet. Heldigvis er skjer slikt svært sjeldent med tanke på de millionene av besøkende som hvert år nyter og respekterer våre eiendommer, sier en talsperson for National Trust.

Om hendelsen etterforskes eller tas på kvoten for dårlig barneoppdragelse vites ikke.

Statuen av nymfen blir nå vasket og renset.

Skulpturen er en del av et minnesmerke til landskapsarkitekten Lancelot «Capability» Brown. (Foto: National Trust.)

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar