Vernissageguiden
Trondheim

Disse utstillingene må du få med deg i Trondheim denne uken

Uke 16
Lorck Schive Kunstpris 2023 ved Trondheim Kunstmuseum (Foto: Presse.)

Kunstnerpris

Denne lørdagen deles Lorck Schive Kunstpris 2023 ut ved Trondheim kunstmuseum.

I den anledning har også Trondheim kunstmuseum utstilling med de nominerte kunstnerne: Anna Daniell, Ane Graff, Joar Nango og Ahmed Umar.

Lorck Schive Kunstpris omtales ofte som kunstnernes pris til kunstnerne.

Lorck Schive Kunstpris deles ut annet hvert år ved Trondheim kunstmuseum. Den bidrar til at det skapes fire nye verk til museets saler, og av fire av landets fremste kunstnere.

Formålet med prisen og prisutstillingen er å skape debatt og interesse rundt samtidskunsten ved å hedre fremragende kunstnere.

Lorck Schive Kunstpris er et samarbeid mellom Christian Lorck Schive og hustrus legat og Trondheim kunstmuseum.

Utstillingen med prisutdelingen lørdag kl. 13:00.

Butch don't cry (Foto: Christa Barlinn Korvald.)

Gråter ikke

Marin Håskjold og Christa Barlinn Korvald har utstillingen «Butch Don’t Cry»  ved Heimdal kunstforening.

«Butch Don’t Cry» er en utstilling om å kreve plass i gatene, være intim i sengene, la de skeive kroppene våre få bevege seg fritt, skape egne felleskap på våre premisser. Vi vandrer fra den ensomme kjærlighetssorgen til kollektiv sorg og raseri.

Vi går hånd i hånd gjennom gatene og samme skeive miljø. Vi grubler på det avgjørende i fellesskap og på smerten det er i at det finnes et punkt hvor vi ikke lenger strekker til for hverandre, eller for oss selv.

Vi drømmer og speider etter nye og bedre verdener, lesbiske daler, skeive barer, sirklende økonomier, fløytespill og trygge kropper.

 

«More meat, less meat» vises ved TKM. (Foto: presse.)

Kjøtt, kjøtt kjøtt

Mer eller mindre kjøtt?

Kanskje et rart spørsmål, men det er hoved fokuset i den nye utstillingen ved Trondheim kunstmuseum.

Utstillingen «More meat mess meat» er en utstilling om alternative mat-fremtider og møter med flere arter, som utforsker temaer knyttet til kjøtt og klimaendringer i Norge.

Utstillingen viser multisensoriske kunstverk av: Chicks On Speed ​ & The Center for Genomic Gastronomy, og ble utviklet i samtale med forskningsprosjektet Meatigation.

Utstillingen stiller spørsmål om hva kjøtt er og hvordan bør vi spise?

I utstillingen vil du kunne oppleve og samhandle med planter, dyr, musikk og datamaskiner. Du får bidra med ideer til en ny nasjonalrett og delta i vår utforskning av mulige fremtider for protein.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar