– Har apell internasjonalt

NRK-drama vant pris for beste serie under festival i Cannes

Serien, som handler om personstriden mellom Ap-toppene Gro Harlem Brundtland og Reiulf Steen på 70-tallet, har premiere til høsten. (Foto: NTB.)
Serien, som handler om personstriden mellom Ap-toppene Gro Harlem Brundtland og Reiulf Steen på 70-tallet, har premiere til høsten. (Foto: NTB.)
NRK-serien «Makta» vant hedersprisen under Cannes internasjonale festival for serier, melder VG.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er NRK-serien «Makta» vant hedersprisen under Cannes internasjonale festival for serier, melder VG.

Festivalen kunngjorde prisvinnerne i et Instagram-innlegg onsdag kveld.

Her kommer det fram at NRKs neste storsatsing «Makta» , som på engelsk har fått tittelen «Power play», har vunnet pris i kategorien «beste serie» under festivalen som går av stabelen fra 14. til 19. april.

Serien vant også pris for beste musikk, komponert av Kåre Christoffer Vestrheim, Kristoffer Lo, Andrea Horstad og Eivind Helgerød, skriver VG.

Serien er produsert av Motlys og Novemberfilm for NRK.

Annonse

– Vi er kjempeglad, og utrolig overrasket også. Det er gøy at serien har også har appell internasjonalt, sier Camilla Brusdal til VG på telefon fra Cannes.

Serien, som handler om personstriden mellom Ap-toppene Gro Harlem Brundtland og Reiulf Steen på 70-tallet, har premiere til høsten.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar