– Fornøyde

Straffesaken mot Alec Baldwin henlegges

– Vi er fornøyd med beslutningen om å henlegge saken mot Alec Baldwin, og vi oppfordrer til en skikkelig etterforskning av faktaene og omstendighetene rundt denne tragiske ulykken, sier Baldwins forsvarere Luke Nikas og Alex Spiro i en uttalelse. (Foto: Jordan Strauss/Invision/AP, File)
– Vi er fornøyd med beslutningen om å henlegge saken mot Alec Baldwin, og vi oppfordrer til en skikkelig etterforskning av faktaene og omstendighetene rundt denne tragiske ulykken, sier Baldwins forsvarere Luke Nikas og Alex Spiro i en uttalelse. (Foto: Jordan Strauss/Invision/AP, File)
Tiltalen mot Alec Baldwin for uaktsomt drap på filmfotografen Halyna Hutchins under innspillingen av «Rust», blir frafalt, bekrefter amerikansk påtalemyndighet.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Tiltalen mot Alec Baldwin for uaktsomt drap på filmfotografen Halyna Hutchins under innspillingen av «Rust», blir frafalt, bekrefter amerikansk påtalemyndighet.

– Vi er fornøyd med beslutningen om å henlegge saken mot Alec Baldwin, og vi oppfordrer til en skikkelig etterforskning av faktaene og omstendighetene rundt denne tragiske ulykken, sier Baldwins forsvarere Luke Nikas og Alex Spiro i en uttalelse.

Påtalemyndigheten i New Mexico bekreftet opplysningene først noen timer senere. Tiltalen mot Baldwin frafalles, står det i en uttalelse natt til fredag norsk tid.

Men påtaleansvarlig Kari Morrissey og Jason Lewis opplyser også at de skal fortsette etterforskningen og vurdere om det kan reises ny tiltale på et senere tidspunkt.

Opprettholder tiltale mot våpenansvarlig

Det fatale skuddet ble avfyrt i oktober 2021. Baldwin, som var filmens produsent og hadde en av rollene, avfyrte en rekvisittrevolver som viste seg å være ladd med ekte kuler og ikke løsskudd.

Annonse

Baldwin og filmens våpenansvarlige Hannah Gutierrez-Reed ble tiltalt for uaktsomt drap, men begge har erklært seg ikke skyldig. Tiltalen har en maksimumsstraff på halvannet års fengsel og bøter.

I uttalelsen opplyser påtalemyndigheten at tiltalen mot Gutierrez-Reed opprettholdes.

Innspillingsleder dømt

Tidligere torsdag ble det kjent at innspillingen av filmen «Rust» blir gjenopptatt, halvannet år etter at Baldwin avfyrte skuddet som førte til at Hutchins ble drept.

Baldwin har selv sagt at våpenet gikk av ved et uhell, og at han ikke trykket på avtrekkeren. Men etterforskningen til FBI har konkludert med at dette ikke er mulig.

Innspillingslederen David Halls ble nylig dømt til et halvt års prøvetid for usikker håndtering av skytevåpen.

Torsdag, før uttalelsen kom fra påtalemyndigheten, uttalte en advokat tilknyttet produksjonen av filmen at innspillingen av «Rust» nå gjenopptas i delstaten Montana.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar