– Brøt ned barrierer

Artisten og borgerrettsaktivisten Harry Belafonte (96) er død

Belafonte døde av hjertesvikt i sitt hjem på Manhattan i New York tirsdag, opplyser hans talsperson Ken Sunshine til avisen. (Foto Lise Åserud/NTB.)
Belafonte døde av hjertesvikt i sitt hjem på Manhattan i New York tirsdag, opplyser hans talsperson Ken Sunshine til avisen. (Foto Lise Åserud/NTB.)
Sangeren, skuespilleren og borgerrettsaktivisten Harry Belafonte er død. Han ble 96 år gammel, melder New York Times.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Sangeren, skuespilleren og borgerrettsaktivisten Harry Belafonte er død. Han ble 96 år gammel, melder New York Times.

Belafonte døde av hjertesvikt i sitt hjem på Manhattan i New York tirsdag, opplyser hans talsperson Ken Sunshine til avisen.

Belafonte ble kjent for slagere som «Day-O» og «Jamaica Farewell». Albumet «Calypso» fra 1956 regnes ifølge The New York Times for å være det første fra en enkeltstående artist til å bli solgt i flere enn 1 million eksemplarer.

På 1950-tallet var han en av få svarte musikkartister som klarte å slå igjennom og dermed bidra til å bryte ned barrierene mellom svarte og hvite musikere. På 60-tallet ble han en frontfigur i borgerrettsbevegelsen i USA.

Han hadde også en karriere som skuespiller, og produserte og spilte i flere TV-serier.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar