Märtha Louise avlyser «Debatten»-intervju på NRK i kveld

Märtha Louise skulle etter planen være gjest i kveldens Debatten, men valgte for kort tid siden å avlyse intervjuet, skriver NRK. (Foto: Lise Åserud/NTB/AFP via Getty Images.)
Märtha Louise skulle etter planen være gjest i kveldens Debatten, men valgte for kort tid siden å avlyse intervjuet, skriver NRK. (Foto: Lise Åserud/NTB/AFP via Getty Images.)
Märtha Louise skulle intervjues av programleder Fredrik Solvang direkte i programmet «Debatten» i kveld, men har nå avlyst intervjuet.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Märtha Louise skulle intervjues av programleder Fredrik Solvang direkte i programmet «Debatten» i kveld, men har nå avlyst intervjuet.

Märtha Louise skulle etter planen være gjest i kveldens Debatten, men valgte for kort tid siden å avlyse intervjuet, skriver NRK.

– Det er ikke så mye mer å si enn at jeg er skuffet over det, vi hadde en avtale som jeg gledet meg veldig til. Men jeg har full forståelse for at hun står i en belastet situasjon, sier Fredrik Solvang til Dagbladet.

Intervjuet ble avtalt mandag kveld, mens avlysningen kom tirsdag morgen.

Kom med kritikk av pressen

Prinsesse Märtha Louise ble intervjuet på journalistkonferansen Skup i Tønsberg fredag. Da hun entret scenen, viftet hun med et hvitt flagg i retning journalistene.
Under intervjuet kom hun med hard kritikk av pressen.

Annonse

– Det jeg vil fram til, er at jeg syns det er litt overraskende at det er ingen av dere som opplever det dere utsetter andre mennesker for, sa hun ifølge VG.

Hun hadde også med seg en Powerpoint-presentasjon for å vise eksempler på saker som er skrevet om henne opp gjennom livet hennes.

– Jeg blir til og med latterliggjort for hvilke navn jeg har gitt barna mine, kan dere tenke dere hvor forferdelig det er? sa hun.

– Blir møtt med latterliggjøring

I etterkant sa Mads A. Andersen, som intervjuet prinsessen, til Medier24 at han mistet kontroll over intervjuet.

– Jeg ble en statist for hennes raljering, sa Andersen.

Märtha Louise svarte selv på Andersens kritikk i en egen kronikk publisert på Medier24.

– Media kan overdrive, bruke tabloide vinklinger og pålegge meg og mine meninger vi verken har eller står for, mens jeg ikke kan komme med kritikk uten å bli møtt med latterliggjøring og hersketeknikk, skrev prinsessen.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar