Avslår tilbudt lønnsøkning

Britisk streik kan ødelegge for Eurovision

Ukrainske Kalush Orchestra på scenen Pala Olimpico i Torino i finalen i fjorårets Eurovision Song Contest. Nå kan togførere stikke kjepper i hjulene for den tradisjonsrike festen. (Foto: Heiko Junge/NTB.)
Ukrainske Kalush Orchestra på scenen Pala Olimpico i Torino i finalen i fjorårets Eurovision Song Contest. Nå kan togførere stikke kjepper i hjulene for den tradisjonsrike festen. (Foto: Heiko Junge/NTB.)
Britiske togførere kommer ikke til enighet med arbeidsgiverne om ny lønnsavtale og har blinket seg ut tre nye streikedager, inkludert FA-cupfinaledagen og Eurovision.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Britiske togførere kommer ikke til enighet med arbeidsgiverne om ny lønnsavtale og har blinket seg ut tre nye streikedager, inkludert FA-cupfinaledagen.

Togførerne har avslått det siste lønnstilbudet fra til sammen 16 togselskaper.

Streikedagene er satt til 12. mai, 31. mai og 3. juni.

FA-cupfinalen mellom Manchester City og Manchester United på Wembley spilles 3. juni, og Eurovision Song Contest-dagene i Liverpool arrangeres fra 9.-13. mai og inkluderer dermed den første av de varslede streikedagene.

Togførerne skal også ha frabedt seg overtidsvakter i perioden 15.- til 20. mai.

Annonse

– Vårt styre møttes i morges, og vi har avslått tilbudet vi fikk forelagt, sier fagforeningsleder Mike Whelan.

– Derfor annonserer vi at det kommer ytterligere dager med streik, sier Whelan.

Togførerne skal ha blitt tilbudt en lønnsøkning på åtte prosent over to år.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar